Φωτογράφος και ιδρύτρια του HeartbeatInk Tattoo Magazine


Το HeartbeatInk Tattoo Magazine ( www.heartbeatink.gr ) είναι το μοναδικό ελληνικό διαδικτυακό περιοδικό για tattoo. Μετράει δώδεκα μήνες ζωής, έχοντας ήδη εδραιωθεί στο χώρο του tattoo στην Ελλάδα και έχοντας κερδίσει την αναγνώριση και το σεβασμό σημαντικών ανθρώπων και καλλιτεχνών του international tattoo community.

Αύριο, Σάββατο 17 Μαϊου, το HeartbeatInk γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στον ολοκαίνουργιο χώρο Φουάρ (Μητροπόλεως 72, Μοναστηράκι), με φωτογραφική έκθεση της υπεύθυνης έκδοσής του, Ινώ Μέη, dj sets από τους Kafka, DJ Noiz, Panos G. (Psychograndmammas) και πολλά άλλα.

Φωτογραφίες: Ινώ Μέη



Ένας χρόνος HeartbeatInk. Τι σε ώθησε να το ξεκινήσεις; Αν και πολλά τα tattoo studios πλέον στην Ελλάδα, υπήρχε κάποιο κενό στην καταγραφή και ενημέρωση γύρω από την τέχνη του tattoo στο ευρύτερο κοινό;
Στη χώρα μας πριν το heartbeatink.gr δεν υπήρχε ένα εξειδικευμένο μέσο για την τέχνη του tattoo στο διαδίκτυο και μάλιστα να παρέχεται δωρεάν στους αναγνώστες του. Επίσης, το HeartbeatInk είναι 100% ελληνικό brand name και “εξάγεται” εκτός συνόρων, καθώς η αγγλική εκδοχή του website έχει αναγνώστες από το εξωτερικό. Το HeartbeatInk είναι προϊόν αγάπης, σεβασμού και εμπειριών.
 

(photo by Πάνος Ζίγκιρης)


Το ότι είσαι και φωτογράφος είναι ένα πολύ μεγάλο συν για το HeartbeatInk;
Σίγουρα αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά στο όραμα που έχω στο μυαλό μου και την απόδοση του στην πράξη, καθώς και την αισθητική του HeartbeatInk. Οι φωτογραφίσεις από τη μία έχουν ένα συγκεκριμένο ύφος και από την άλλη στην πράξη πραγματοποιούνται πιο άμεσα και με περισσότερη ευελιξία.

 


Ποιες από τις συνεντεύξεις και παρουσιάσεις που έχεις κάνει στο HeartbeatInk έχεις να θυμάσαι πιο πολύ;
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψη μου στο Last Rites, το στούντιο του Paul Booth στο Manhattan, όπου μόλις μπήκα μέσα με υποδέχτηκε το… απόλυτο σκοτάδι και μια ambient απόκοσμη μουσική – σε εναλλαγή με death & black metal. Ακόμα διατηρώ την απορία πως «χτυπάνε» οι tattooists που δουλεύουν εκεί υπό το φως ενός και μόνο σποτ... Επίσης, όταν έκανα τη φωτογράφιση του Booth στον προσωπικό του “απόρθητο” χώρο (έχει ξεχωριστό πριβέ δωματιάκι), έχασα το προστατευτικό λάστιχο από τη βάση του μονόποδου μου. Και ενώ την έψαχνα, μου λέει ο Paul “Some people come here and loose their souls” και ξεσπάμε σε γέλια. Το λαστιχάκι πάντως δεν το βρήκα ποτέ…
    
Επίσης, μοναδική από κάθε άποψη ήταν η συνέντευξη που πήρα από τον Tas Danazoglou στο θρυλικό Into You Tattoos του Λονδίνου. Ο Tas “βάραγε” στον Φιλανδό tattooer Taneli Jarva, μέλος των The Balck League και πρώην μέλος  των Sentenced και των Impaled Nazarene, εγώ καθόμουν δίπλα του και του έκανα τις ερωτήσεις στα Ελληνικά, πίσω μας ζωγράφιζε ο "μεγάλος" Alex Binnie, απέναντι μας «χτύπαγε» ο Duncan X και από τα ηχεία έπαιζε στη διαπασών Judas Priest…

 


Πες μας λίγα λόγια για την έκθεση ‘Stigmata’ στο χώρο Φουάρ και τι άλλο να περιμένουμε εκείνο το βράδυ;
Η έκθεση απαρτίζεται από 26 φωτογραφίες μου για το HeartbeatInk Tattoo Magazine. Η επιμέλεια της έκθεσης έχει γίνει από τον Χρήστο Πότσιο και οι φωτογραφίες έχουν επιλεγεί με βάση την καλλιτεχνική τους δυναμική, με σκοπό να λειτουργούν για το θεατή ως ένα ταξίδι στην τέχνη του tattoo μέσα από έντονα χρώματα, σχήματα και μοτίβα. Η έκθεση είναι ανθρωποκεντρική και παράλληλα εστιάζει στην μοναδικότητα και στα διαφορετικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και στο πως αυτά ενισχύονται ή “επαναπροσδιορίζονται” από την ύπαρξη των tattoo. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 20:00 στη γκαλερί του Φουάρ. Την ίδια ώρα ξεκινά και το event στο χώρο του Club με το DJ set του Πάνου Γεωργακόπουλο από τους Psychograndmammas. Συνέχεια στα decks με DJ Noiz, Kafka και HeartbeatInk Team.   

 

 


Η Ελλάδα με τους καλλιτέχνες της έχει μπει για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη της tattoo κοινότητας;
Ναι. Η Ελλάδα για το μέγεθος αλλά και την σχετικά πρόσφατη “tattoo ιστορία"  της, έχει μπει δυναμικά και με εξαιρετικούς καλλιτέχνες στο international tattoo scene. Δεν είναι τυχαίο, που στο tattoo convention του Λονδίνου, ένα εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο και με τεράστια ζήτηση, συμμετέχουν πλέον πάνω από 5 Έλληνες tattooists. Στο παρελθόν, ο μόνος που είχε booth εκεί ήταν ο Mike  the Athens, ο οποίος βέβαια αποτελεί “legacy" για το ελληνικό και παγκόσμιο tattoo.  

 

 



2014 και το να έχεις tattoo παραμένει κάτι παρεξηγημένο;
Προτιμώ να μην το “γενικοποιώ”. Δηλαδή πιστεύω πως στην εποχή μας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το που ζεις, σε ποιους χώρους κινείσαι κ.ο.κ.. Στην Ελλάδα θεωρώ πως σιγά σιγά γίνεται πιο “αποδεκτό”. Άλλωστε, σαφώς και  συναντάμε περισσότερα tattoo  γύρω μας σε σχέση με μια δεκαετία πριν. Θεωρώ πως στο άμεσο μέλλον θα φανεί κατά πόσο θα “αγκαλιάσει” την τέχνη του tattoo η Ελληνική κοινωνία.

 

(Photo by Victor Malkievic)


Visit www.heartbeatink.gr