Στο  πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης σύγχρονης τέχνης Art Athina 2014


Έργα  του Χρήστου Παλλαντζά παρουσιάζει στο περίπτερό της  Η 3, η γνωστή γκαλερί της Κύπρου Alpha C.K. Art Gallery στο  πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης σύγχρονης τέχνης Art Athina 2014, που φιλοξενείται στο κλειστό γήπεδο TaekWonDo των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Φαληρικό Δέλτα από τις  15 μέχρι τις 18 Μαϊου 2014.

Στην καινούργια του δουλειά ο Χρήστος Παλλαντζάς, με τον καθαρά ζωγραφικό του χαρακτήρα, παρουσιάζει μια σειρά από έργα όπου το σχέδιο και το χρώμα υπηρετούν το ρυθμό και τη φόρμα της σάρκας, όχι  για να περιγράψει αλλά για να ερμηνεύσει χρονικές στιγμές και συναισθηματικές διαθέσεις.

 


Όπως ο ίδιος σημειώνει "...Στη σημερινή εποχή όπου επικρατεί η πεποίθηση ότι ο καθένας ακολουθεί το συμφεροντολογικό "εγώ", η  Τέχνη ως διαδικασία δημιουργίας του έργου τέχνης, είναι ένας τρόπος να αποκτήσουμε μια ερμηνεία του κόσμου με βάση τις διαφορές, και όχι μόνο τις ομοιότητές και τις ταυτίσεις. Ο καλλιτέχνης, που αναπτύσσει σχέση  ερωτική με το έργο του, μπορεί να υπομένει και να υποφέρει δοκιμασίες , γιατί θεωρεί ότι το έργο τέχνης πέρα από την αποπλάνηση που εμπεριέχει, με τη διαδικασία της  ερμηνείας του φαντασιακού γίνεται μέσο πρόσβασης στο βαθύτερα ανθρώπινο, καθολικό και ουσιαστικό".  


Ο Χρήστος Παλλαντζάς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1962.  Φοίτησε στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας ζωγραφική με καθηγητές τους  Δημήτρη  Μυταρά, Δημοσθένη Κοκκινίδη και Νίκο Κεσσανλή, τεχνική των Βυζαντινών εικόνων (αγιογραφία), νωπογραφία (φρέσκο)  με καθηγητή τον Κ. Ξινόπουλο, και ψηφιδωτό με τον Γ. Βαλαβανίδη.

Με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης από το 1990 έως 1992 συνέχισε μεταπτυχιακές  σπουδές στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts de Paris με δάσκαλο τον Pierre Carron.

 

 

Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη της Φλώρινας, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στο Μουσείο Φρυσίρα, στης συλλογές Αγροτικής Τράπεζας, Παπαστράτου, ΑΓΕΤ Ηρακλής και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει φιλοτεχνήσει πολλά ημερολόγια ιδιωτικών εταιρειών και επιλέχθηκε ανάμεσα στους σημαντικότερους  Έλληνες Καλλιτέχνες να εκπροσωπήσει με το έργο του τη σύγχρονη Ελληνική Τέχνη κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του