Η Ελένη Πρωτόγερου μεγάλωσε έχοντας εικόνες από τα προϊόντα που εισήγαγε και διέθετε στην αγορά η οικογενειακή της επιχείρηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων...


Η Ελένη Πρωτόγερου μεγάλωσε έχοντας εικόνες από τα προϊόντα που εισήγαγε και διέθετε στην αγορά η οικογενειακή της επιχείρηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων. 

Υποσυνείδητα οι εικόνες αυτές άρχιζαν να "παντρεύονται", μέσα στο πέρασμα του χρόνου, με τις ώριμες εικαστικές της ανησυχίες. Έτσι προέκυψαν τα γλυπτά τα οποία εκθέτει από σήμερα 12 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του 8ου ορόφου του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, Ακαδημίας 7-9, Αθήνα.

Πρόκειται για γλυπτά αντοχής - χρειάστηκε αφοσίωση και χρόνος έτσι ώστε τα αγαπημένα υλικά της δημιουργού να αποκτήσουν σχήμα και μορφή. Η ίδια πιστεύει οτι τα παλιά υλικά έχουν ένα αισθητικό αποτύπωμα και ένα ιστορικό βάρος γι αυτό και την ιστορία τους προσπάθησε να την μεταπλάσει σε εικαστική πρόταση.  

Οι δημιουργίες της είναι κατασκευές και γλυπτά από ανταλλακτικά κλασικών αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με μέταλλο, γυαλί, ξύλο. 

Τα παλιά ανταλλακτικά παίρνουν σχήμα αφού περάσουν από αμμοβολή, κόλληση, βαφή και βερνίκι.

Παρόλο που τα υλικά είναι σκληρά και άκαμπτα, εκείνη τα αντιμετωπίζει με τέτοιο τρόπο ώστε να τους δώσει πλαστικότητα και κίνηση. Εκτός από το εικαστικό κομμάτι, υπάρχει μία ιδιαιτερότητα στα έργα, και αφορά τα ανταλλακτικά τα οποία χρησιμοποιεί και είναι μοναδικά, καθώς προέρχονται από κλασικά οχήματα, FORD 1945, Chevrolet 1940, GMC 1945 κ.α.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη της δημιουργού και θα διαρκέσει από τις 12 ως τις 18 Μαϊου 2014. Ώρες λειτουργίας 11.00-19.00, καθημερινά.