Εντυπωσιακή η επισκεψιμότητα, 21 από τους πιο γνωστούς Έλληνες street artists συμμετείχαν...


Εντυπωσιακή είναι η επισκεψιμότητα που παρουσίασε η εβδομαδιαία δράση του ASAF (Athens Street Art Festival) “Le Mur | Athens”, που πραγματοποιείται στο χώρο του Εμπορικού Πάρκου Smart Park, κάθε Σάββατο από τις 25 Ιανουαρίου. 

Όπως υπολογίζεται στους πρώτους δυόμιση μήνες διοργάνωσης περί τους 250.000 επισκέπτες παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην ολοζώντανη αυτή διαδραστική εκδήλωση, που θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στον ίδιο χώρο ως τις 30 Ιουνίου. 

Συγκεκριμένα στη διάρκεια των πρώτων δυόμιση μηνών, 21 από τους πιο γνωστούς Έλληνες Street Artists και συγκεκριμένα οι: Lyne82, Loaf, Same84, Cacao Rocks, ThisisOpium, Coocless, MariannaCute, Billy Gee, Boo Haha, Sinke Wfc, Iris, Slipy The Koolguy, Wak, Sake, Dask, Tam, Resk + Crew, ζωγράφισαν με την παρουσία και την συμμετοχή του κοινού του Smart Park σε σταθερό Bill Board στο πλαίσιο του Interactive Event ASAF Le Mur | Athens, δημιουργώντας πρωτότυπα έργα που και μετά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ θα δημοπρατηθούν υπέρ κοινωφελούς σκοπού. Την εκδήλωση συνοδεύουν κάθε Σάββατο μουσικά και θεατρικά Happenings, dj sets, καθώς και live performances.  

Οι αρχικοί στόχοι συμμετοχής 30 Ελλήνων και 30 Ευρωπαίων καλλιτεχνών ξεπεράστηκαν γρήγορα, καθώς στο Le Mur | Athens αναμένεται ότι θα συμμετέχουν περί τους 100 καλλιτέχνες, από τους οποίους οι 60 θα είναι Έλληνες. Η μεγάλη ανταπόκριση των καλλιτεχνών και του κοινού μας κάνει τουςδιοργανωτές να σκέφτονται από τώρα την συνέχεια της συνεργασίας με το Athens street art festival και το 2015».

Να σημειώσουμε ότι τα έργα που δημιουργούν οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Le Mur | Athens  παραχωρούνται ευγενικά για να δημοπρατηθούν υπέρ των ΑΜΕΑ φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Της δημοπρασίας θα προηγηθεί έκθεση των έργων. Το γεγονός αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στο Ίδρυμα Κακογιάννη, που προστέθηκε δυναμικά στους υποστηρικτές του Athens Street Art Festival μαζι με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. 

Και το φετινό Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, και το Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, ενώ υποστηρίζεται από το Smart Park στα Σπάτα.  Είναι επίσης υπό την αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, της Πρεσβείας του Ισραήλ , της Γαλλικής  Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας. Θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου και οι εκδηλώσεις και δράσεις του θα ανακοινώνονται σταδιακά σύμφωνα με το πρόγραμμα του. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

https://www.facebook.com/SmartPark.com.gr