Το Athens Street Art Festival 2014 πηγαίνει SMART PARK: Από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο!


Το Athens Street Art Festival 2014 πηγαίνει SMART PARK: Από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο!

30 Ευρωπαίοι + 30 Έλληνες Street Αrtists  [ADD FUEL, BASTEK STREET ART, BTOY, DECYCLE STENCILS, EIME, FKDL, FRED LE CHEVALIER, GOIN, GREGOS ART, ICKS, KASHNIK, KOUKA DANDI, LOSOTROS X Mj TOM, MAISMENOS, MILO ART, PIOC PPC, RABEA SENFTENBERG, TAREK, THOM THOM, UNO] ζωντανεύουν ζωγραφίζοντας χώρους στην Αθήνα!

30 Ευρωπαίοι + 30 Έλληνες Street Artists, ξεκινούν να μεταμορφώσουν την Αθήνα ζωντανεύοντας με τις δημιουργίες τους χώρους στο Smart Park, στα Σπάτα, δημόσια κτίρια του αστικού ιστού σε διάφορους δήμους της Αττικής, βιομηχανικά κτήρια και αποθήκες, καθώς και  άλλους Δημόσιους χώρους. Από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο καλλιτέχνες μεταμορφώνουν χώρους στο Smart Park στα Σπάτα και καλούν το κοινό, μικρούς και ενήλικες, να λάβουν μέρος σ αυτή τη μεταμόρφωση, να ζωγραφίσουν μαζί με τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν δημιουργικά στις παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν ως το τέλος Ιουνίου του 2014.

Συγκεκριμένα το Pre Game Show πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Smartpark στα Σπάτα (13.00-18.00) κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Don’t’ be Shy-Get dirty with us-Come and Share”. Να είστε όλοι εκεί, με πολύ όρεξη για να δράσετε και να αντιδράσετε ζωγραφίζοντας! Οι καλλιτέχνες μαζί με μπογιές, πινέλα, σπρέι και όλα τα απαραίτητα σύνεργα θα σας περιμένουν για να σας μυήσουν στα μυστικά του street art. Να σημειώσουμε ότι οι καλλιτέχνες έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία δημιουργώντας το υπόστρωμα πάνω στο οποίο θα μπορέσει να παρέμβει το κοινό.  Τα μηνύματα δεν θα λείψουν ούτε αυτή τη φορά καθώς οι street artists έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τη φυσιογνωμία τους  στο χώρο με επιγραφές όπως «Επιχορηγούμενη σιωπή» (Sponsored Silence) ή άλλες όπως «Μιλώ στους τοίχους» , «Είδα το χρώμα που δεν υπάρχει» και άλλες που είναι ανάλογες του τίτλου του φεστιβάλ «Crisis ? what crisis?» 

Πρόκειται για ένα Interactive Event, που μετά την περσινή του επιτυχία διοργανώνεται για δεύτερη φορά, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο Crisis [?] What Crisis [?] και θα ξεκινήσει την 18/01/2014 με κατάληξη την 28/06/2014 κατά τη διάρκεια του οποίου οι καλλιτέχνες θα εκτελέσουν, περισσότερα από 300 έργα Grafiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής.

Αποτελεί ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ρεκόρ Γκίνες η συγκέντρωση και κοινή δράση στον ίδιο τόπο, συγχρόνως και με την ενεργή συμμετοχή κοινού τόσων πολλών Street Artists.