Ένα video που αποτυπώνει τον συλλογικό πόνο της επόμενης μέρας, μετά από την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε και συντελείται ακόμη στον Έβρο.


Ένα video που αποτυπώνει τον συλλογικό πόνο της επόμενης μέρας, μετά από την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε στον Έβρο, ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από μια ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα. Ο λόγος για ένα βιντεοσκοπημένο τεκμήριο που ανέβασε ένας μελισσοκόμος στον Έβρο, που είδε τα μελίσσια του να γίνονται στάχτη μετά το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς. Αυτή συνεχίζει να καίει στο χωριό Κίρκη του Έβρου, από όπου και εκείνος κατάγεται.

Ο Γιώργος Καραφυλλίδης, με μια σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook, αποχαιρετά τις μέλισσές του, τα «κορίτσια» του, όπως ο ίδιος τις αποκαλεί, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την προσφορά των πολύτιμων εντόμων που φρόντιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Μόνο λαμαρίνες έμειναν... Πουλάκια μου... Τι τραβήξατε. Τίποτα, κάρβουνα όλα, μόνο τα καπάκια μείνανε», ακούγεται να λέει ο μελισσοκόμος.

«Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκά, ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε. Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτεράκια σας για να γλιτώσετε από τον καπνό και της φλόγες τη Βασίλισσα σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας και μετά τον θάνατό σας. Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσα μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα κοριτσάκια μου», γράφει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Καραφυλλίδης, η οποία και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

1.200 μελίσσια και κυψέλες κάηκαν στον Έβρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη (με ευθύνη και στις περιοχές Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου), Δημήτρης Πανταζής, στην περιοχή του Έβρου έχουν καεί μέχρι στιγμής 1.200 μελίσσια και κυψέλες, σε σύνολο 26.264 σε Νότιο Έβρο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη, στην οποία και εντοπίζονται τα 16.068.

Είναι σαφές ότι η επόμενη μέρα της οικολογικής καταστροφής που ακόμη συντελείται, θα βρει την περιοχή του Έβρου χτυπημένη όσο ποτέ άλλοτε και τον κόσμο μουδιασμένο μπροστά στη νέα, σοκαριστική πραγματικότητα που θα έχει να αντιμετωπίσει.

https://www.facebook.com/giorgos.karafillidis/videos/822047665968538/