Παντρεμένη με έναν μακρινό συγγενή του J Robert Oppenheimer, η συνταξιούχος καθηγήτρια περνάει δύσκολα τους μήνες που το Barbenheimer σαρώνει στο box office!


Όλο το καλοκαίρι πέρασε σε ρυθμούς… Barbenheimer, με τις ταινίες Barbie και Oppenheimer να αποτελούν το απόλυτο κινηματογραφικό sensation της σεζόν. Και με τον κόσμο να μην σταματά να συζητά για δύο από τα πιο επιτυχημένα blockbusters των τελευταίων ετών – σπάζοντας διαρκώς νέα ρεκόρ στο box office – μια γυναίκα εκεί έξω φαίνεται πως αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία στο να την πάρουν στα σοβαρά! Ο λόγος για την Barbie Oppenheimer, το όνομα της οποίας έχει αποτελέσει αφορμή για μπόλικη σινεφίλ καζούρα!

Η Barbara Oppenheimer είναι μια συνταξιούχος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, γιαγιά πέντε εγγονιών και κάτοικος της πόλης Newton της Μασαχουσέτης. Η ίδια είναι παντρεμένη με έναν μακρινό συγγενή του J Robert Oppenheimer, από τον οποίο πήρε και το επίθετό της. Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του συζύγου της υπήρξε τρίτος ξάδερφος του φυσικού και πατέρα της ατομικής βόμβας.

Τη γυναίκα εντόπισε το περιοδικό Slate, με την Oppenheimer να δίνει μάλιστα συνέντευξη σε αυτό. Η ίδια ανέφερε πως το καλοκαίρι που μας πέρασε, κάθε φορά που συστηνόταν σε κάποιον, αντιμετώπιζε αντιδράσεις γέλιου στο άκουσμα του ονόματός της.

Η Oppenheimer φυσικά αντιμετωπίζει με χιούμορ την όλη κατάσταση, ενώ δήλωσε στο Slate ότι είδε την ομώνυμη ταινία από το “opening weekend”, θέλοντας να δει εκείνη και ο σύζυγός της πώς θα ήταν η δουλειά του Nolan σχετικά με τον μακρινό συγγενή τους και μιας πολύ σημαντικής προσωπικότητας για τον αιώνα που μας πέρασε. Δύο εβδομάδες αργότερα, το ζευγάρι παρακολούθησε και την ταινία Barbie, η οποία τους έκανε να ξεκαρδιστούν καθ΄ όλη τη διάρκειά της.

Η Barbara Oppenheimer δήλωσε επίσης ότι έχει αγοράσει και ένα Barbenheimer T-shirt που θα της θυμίζει το καλοκαίρι που το όνομά της έλαβε εντελώς διαφορετική, κωμική διάσταση.

Έξι εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του, το Oppenheimer ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Barbie στο παγκόσμιο box office, με το ιστορικό δράμα του Christopher Nolan να κονταροχτυπιέται με την κωμωδία της Greta Gerwig για την καλοκαιρινή πρωτιά. Για να δούμε, ποιος θα στεφθεί νικητής του πιο fun κινηματογραφικού ντέρμπι των τελευταίων ετών;