Αυτό θα πει ατυχία!


Ένα αξιοπερίεργο περιστατικό έλαβε χώρα πρόσφατα στη Γαλλία, όταν μια γυναίκα που απολάμβανε τον καφέ της στη βεράντα της, χτυπήθηκε από μετεωρίτη! Το ατύχημε έλαβε χώρα στις 6 Ιουλίου στο Schirmeck, ενώ η είδηση μεταδόθηκε από τη γαλλική εφημερίδα Les Dernières Nouvelles d'Alsace. 

Στη Γαλλία υπήρξαν μόνο πέντε περιστατικά προσγείωσης μετεωριτών τον 21ο αιώνα, ενώ σύμφωνα με το National Geographic, η Ann Hodges, όπως ονομάζεται η γυναίκα, είναι το μόνο επιβεβαιωμένο άτομο στην ιστορία που χτυπήθηκε από μετεωρίτη, γεγονός έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά σπάνιο.

Η γυναίκα καθόταν στη βεράντα με μια φίλη της όταν άκουσε ένα μεγάλο κρότο από την ταράτσα δίπλα της. «Στον δεύτερο ίδιο θόρυβο που άκουσα, ένιωσα ένα σοκ στα πλευρά. Νόμιζα ότι ήταν ζώο, νυχτερίδα!» δήλωσε εκείνη στην εφημερίδα.

Το χτύπημα στα πλευρά προκλήθηκε φυσικά από ένα μικρό κομμάτι βράχου που αναπήδησε από την οροφή και χτύπησε το σώμα της γυναίκας, η οποία και απέκτησε επίσης έναν μώλωπα στο στήθος και κοντά στα πλευρά της. Για καλή της τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Η γυναίκα μετέφερε τον βράχο στον γεωλόγο Δρ. Thierry Rebmann, ο οποίος τον εξέτασε και επιβεβαίωσε ότι είχε εξωγήινη προέλευση. «Το να βρεις έναν μετεωρίτη είναι ήδη ασυνήθιστο, αλλά το να είσαι σε άμεση επαφή μαζί του και να πέσει πάνω σου, είναι αστρονομικά σπάνιο», δήλωσε ο Δρ Rebmann.

Το μακρινό 1954, μια ακόμη γυναίκα είχε επίσης χτυπηθεί από μετεωρίτη όσο η ίδια κοιμόταν στο σαλόνι της, όταν ένα κομμάτι βράχου σε μέγεθος μπάλας του τέννις, έσπασε το ταβάνι της και τη χτύπησε στον μηρό. Η γυναίκα επέζησε, σίγουρα όμως θα είχε να διηγείται μια εξαιρετικά τρομακτική εμπειρία για όλη της τη ζωή!