Η φωτογραφία του αντικειμένου που φρουρείται από αστυνομικούς έχει ήδη γίνει viral και κάνει τον κόσμο να απορεί περί τίνος πρόκειται


Εντυπωσιασμό προκάλεσε στους κατοίκους της Δυτικής Αυστραλίας κοντά στο Green Head ένα μεγάλης διάστασης και άκρως μυστηριώδες κυλινδρικό αντικείμενο, το οποίο και ξεβράστηκε σε παραλία της περιοχής. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το αντικείμενο που κάνει τον κόσμο να απορεί περί τίνος πρόκειται φρουρείται από αστυνομικούς, μέχρι να υπάρξουν οι πρώτες απαντήσεις σχετικά με την προέλευσή του.

Το παράξενο κυλινδρικό αντικείμενο σε χάλκινη απόχρωση εντοπίστηκε την Κυριακή (τοπική ώρα Αυστραλίας) από ντόπιους στον κόλπο Jurien, περίπου 220 χλμ βόρεια του Perth. Οι ίδιοι ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Το ζευγάρι που συνέβαλε στον εντοπισμό του χρησιμοποίησε το τζιπ όχημά του για να τραβήξει τον μεταλλικό κύλινδρο πιο έξω στην ακτή, σύμφωνα με την δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστραλίας.

Η διάμετρός του αντικειμένου ξεπερνάει τα 2.5 μέτρα και φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με τα εμφανή σημάδια του να υποδηλώνουν πως αυτό βρισκόταν βυθισμένο στο νερό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον Guardian, πυροσβεστικό κλιμάκιο της περιοχής και ειδικοί της πολιτείας έσπευσαν να πραγματοποιήσουν χημική ανάλυση του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι είναι ασφαλές και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Δείτε φωτογραφία του αντικειμένου

Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία ζήτησε από την τοπική κοινότητα μέσω ανάρτησής της στα social media «να αποφύγει τον χειρισμό ή την προσπάθεια μετακίνησης του αντικειμένου». Κι αυτό καθώς η προέλευσή του παραμένει ακόμα άγνωστη. Στο σημείο βρίσκονται πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες, ενώ η ASA (Australian Space Agency) συνεργάζεται με ξένες ομόλογες υπηρεσίες για να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο.