Δείτε το θέαμα που αποτέλεσε μέρος των εορτασμών του φεστιβάλ Dragon Boat στη Σενζέν της Κίνας


Ένα βίντεο από ένα εντυπωσιακό θέαμα με drones που δημιούργησε έναν ιπτάμενο δράκο στον ουρανό κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Το εν λόγω θέαμα αποτέλεσε μέρος των εορτασμών για το φεστιβάλ Dragon Boat στη Σενζέν της Κίνας, και πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά από τον λογαργιασμό Sharing Travel στο Twitter, και σε αυτό βλέπουμε επί της ουσίας εκατοντάδες drones να σχηματίζουν έναν γιγαντιαίων διαστάσεων δράκο που κινείται και αλλάζει χρώματα στον νυχτερινό ουρανό. Ο δράκος εμφανίζεται πάνω από το πάρκο Longhua της περιοχής, με κοινό χιλιάδων ανθρώπων να συρρέει για να δει το εντυπωσιακό θέαμα.

Το Dragon Boat Festival, επίσης γνωστό ως Duanwu Festival και είναι αφιερωμένο στον θάνατο του ποιητή και Κινέζου πατριώτη, Qu Yuan. Γιορτάζεται την πέμπτη ημέρα του πέμπτου μήνα του σεληνιακού ημερολογίου και ένα από τα έθιμα της γιορτής είναι οι αγώνες με βάρκες σε σχήμα δράκων σε ποτάμια και λίμνες της περιοχής.

Το βίντεο της επίδειξης με τα drones έχει προβληθεί περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια φορές και έχει λάβει χιλιάδες likes και retweets από χρήστες από όλον τον κόσμο. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.