Ο Φάρντι, Σύρος πρόσφυγας, μετέβη από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να εντοπίσει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ στο λιμάνι της Καλαμάτας


Ο Φάρντι, αδερφός ενός διασωθέντα από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα, μετέβη στην Ελλάδα γεμάτος αγωνία ώστε να αναζητήσει τον 18χρονο Μοχάμεντ, δίχως ο ίδιος να γνωρίζει αν είναι ζωντανός. Φτάνοντας στο λιμάνι της Καλαμάτας κατάφερε τελικά να τον συναντήσει, με την ανακουφιστική και άκρως συγκινητική σκηνή να μεταδίδεται από τα εγχώρια μέσα τη στιγμή που εκτυλίχθηκε.

Η τραγική ειρωνεία δεν είναι βέβαια άλλη από τα κάγκελα που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα δύο αδέρφια που προσπαθούν να αγκαλιαστούν με δάκρυα στα μάτια, που όμως δεν στάθηκαν ικανά για να εμποδίσουν πραγματικά τους δύο νεαρούς σε αυτήν τους την επανασύνδεση.

Ο Φάρντι, Σύρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να βρει τον 18χρονο αδερφό του, που επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που βυθίστηκε σε ένα από τα σημεία της Μεσογείου που θεωρούνται πιο βαθιά και που έχουν λειτουργήσει ως υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια. Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. 

Δείτε το συγκινητικό βίντεο όπως μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.