«Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά μόλις καταφέραμε να μη σκοτώσουμε ένα λαγό», δήλωσε ο πιλότος του αεροσκάφους, καθησυχάζοντας τους επιβαίνοντες


Μια απρόσμενη περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες πτήσης από Αθήνα προς Ηράκλειο το βράδυ της 10ης Μαΐου κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», αφού την ώρα της τροχοδρόμησης ο κυβερνήτης φαίνεται πως «σήκωσε» και πάλι το αεροπλάνο ενημερώνοντας τους επιβάτες ως ακολούθως: «Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά μόλις καταφέραμε να μη σκοτώσουμε ένα λαγό».

Για κακή του τύχη, ο λαγός έχασε τελικά τη ζωή του από το αυτοκίνητο του αεροδρομίου που προσπαθούσε να τον διώξει από την πίστα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, όταν ο πιλότος επέλεξε να σηκώσει ξανά το αεροσκάφος, σημειώθηκε σχετική αναστάτωση στην καμπίνα του αεροσκάφους, με τους επιβάτες ωστόσο να ηρεμούν γρήγορα και να επικροτούν την κίνηση.

Ο κυβερνήτης χρειάστηκε να κάνει άλλον έναν γύρο πάνω από το Ηράκλειο πριν από την τελική τροχοδρόμηση, προκειμένου να απομακρύνουν τα επίγεια συνεργεία τον λαγό που είχε ήδη σκοτωθεί από το όχημα που κινείται εντός της πίστας για την ασφάλεια των πτήσεων. Η προσγείωση ήταν απολύτως ομαλή και ασφαλής, ωστόσο το περιστατικό σήμερα συζητείται σε ολόκληρο το Ηράκλειο.