Η πρώτη εμφάνιση εικονικού παρουσιαστή με τεχνολογία ΑΙ στην Ελλάδα είναι γεγονός!


Ο πρώτος παρουσιαστής-προϊόν τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα φέρει το όνομα «Ερμής» και ανέλαβε να παρουσιάσει ορισμένα στοιχεία για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το ERTNEWS, κάνοντας την ελληνική ειδησεογραφική πραγματικότητα να κινείται σε ρυθμούς Black Mirror! Πιο συγκεκριμένα, ο «Ερμής» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ενόψει του εκλογικού debate που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου.

«Καλησπέρα σας, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ που θα φιλοξενηθεί το debate» ήταν τα πρώτα λόγια του «Ερμή», ο οποίος δήλωσε ωστόσο ότι «το μόνο που ζήτησς ήταν να παρουσιάσει έναν πιλότο εκπομπής».

Ο «Ερμής» παρουσίασε έπειτα ορισμένα στοιχεία για το ERTNEWS, αναφέροντας βέβαια ότι το κάνει «χωρίς να θέλει να αμφισβητήσει την ικανότητα των στελεχών της ΕΡΤ».

Όπως επισήμανε η ΑΙ προσομοίωση, τόσο το debate όσο και η βραδιά των εκλογών της 21ης Μαΐου θα παρουσιαστούν και στη νοηματική γλώσσα από την ΕΡΤ3. «Σας ζητώ να δείξετε κατανόηση για τυχόν λάθη, τα παράπονά σας στον προγραμματιστή μου, καλό απόγευμα» σημείωσε στο τέλος της πρώτης τηλεοπτικής του εμφάνισης ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής ειδήσεων στην Ελλάδα. Φαίνεται λοιπόν πως η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να μείνει και μπαίνει στην καθημερινότητά μας με τρόπους που ουδέποτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε!

Δείτε το σχετικό βίντεο: