Κι όμως, ένα κλασικό και αγαπημένο μουσικό κομμάτι φαίνεται πως είναι η χειρότερη επιλογή για ξυπνητήρι, μιας που αυτο-απενεργοποιείται ακούσια!


«Stop!». Αυτή είναι η λέξη που ανοίγει το εμβληματικό “Where Is My Mind?” των Pixies λίγο μετά τη χαρακτηριστική εισαγωγή του και φαίνεται επίσης πως είναι και η λέξη που κάνει τις πρωινές ρουτίνες ορισμένων ανθρώπων ανά τον κόσμο λίγο πιο δύσκολες! Αυτό συμβαίνει επειδή τα κινητά τηλέφωνα Google Pixel διαθέτουν μια λειτουργία με την οποία οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν τα ξυπνητήρια τους απλά λέγοντας «στάματα» και αν λοιπόν το “Where Is My Mind?” είναι το κομμάτι που έχουν επιλέξει για να διακόψουν τον ύπνο τους, τότε αυτό κυριολεκτικά σβήνει μόνο του σε λίγα μόλις δεύτερα!

Ένας Redditor ήταν αυτός που ανακάλυψε το φαινόμενο πρόσφατα, δημιουργώντας μια viral και εντελώς WTF είδηση που δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε. Ο χρήστης ανέφερε ότι το πρωινό του ξυπνητήρι χρησιμοποιεί τραγούδια από μια ανακατεμένη λίστα αναπαραγωγής στο Spotify, όμως μερικά πρωινά το ξυπνητήρι του δεν χτυπούσε. Ξυπνώντας λοιπόν μια μέρα από νωρίς για να δει ποιο ήταν το πρόβλημα, ανακάλυψε τον «ένοχο»: το προφορικό «Stop!» κατά την εισαγωγή του αγαπημένου άσματος των Pixies. Το thread των επεξηγήσεων ανέβηκε στην κορυφή του subreddit του Google Pixel, αποκτώντας τελικά ένα write-up από το Android Police που μοιράστηκαν και οι ίδιοι οι Pixies!

«Συγνώμη για αυτό!» έγραψε το συγκρότημα, ανεβάζοντας στο Twitter τον σύνδεσμο του άρθρου. Δείτε πιο κάτω το βίντεο που αποδεικνύει το ομολογουμένως αστείο φαινόμενο.

Το feature που προκαλεί το εν λόγω error προστέθηκε στις συσκευές Google πριν από μερικά χρόνια και μεταφέρθηκε στα τηλέφωνα της εταιρείας με την κυκλοφορία του Pixel 6 το 2021. Η ιδέα είναι ότι οι χρήστες χρειάζεται μόνο να πουν "Stop" ή "Snooze" και τα alarms ανταποκρίνονται αντίστοιχα. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή η δυνατότητα δεν λειτουργεί όταν υπάρχει μουσική στο background, κυρίως επειδή η Google ήθελε να αποφύγει μια αντίστοιχη κατάσταση στην οποία τα alarms θα μπορούσαν να αυτό-απενεργοποιηθούν ακούσια. Παρ' όλα αυτά, το απομονωμένο, προφορικό "Stop" των Pixies πραγματοποιεί αβίαστα το συγκεκριμένο κόλπο - ίσως λοιπόν το συγκρότημα θα μπορούσε να κάνει ένα remix στο κομμάτι που να ξεκινά με το "Snooze"!