Για να ξέρεις ποιες πρέπει να επισκεφθείς προτού γίνουν εντελώς mainstream


«Απομονωμένοι κόλποι με βότσαλα, όπου μπορείς να κολυμπήσεις γυμνός στον πρωινό ήλιο ή βράχια από τα οποία μπορείς να βουτήξεις στα πιο καθαρά νερά ξανά και ξανά, καθώς ο ήλιος αρχίζει να κατεβαίνει», αναφέρει το δημοσίευμα του διεθνούς φήμης Conde Nast Traveller, που θέλει φέτος να μας ταξιδέψει σε 7 «μυστικές» παραλίες της Ελλάδας. Και επειδή ξέρουμε ότι κι εσύ ψάχνεις την τέλεια παραλία με την παρέα σου, να ποιες είναι αυτές οι επτά παραλίες που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς προτού γίνουν εντελώς mainstream και κατακλυστούν από beach clubs και τουρίστες.

Χρυσοπηγή στη Σίφνο

Conde Nast Traveller: Οι 7 «άγνωστες» παραλίες της Ελλάδας που ανακάλυψε και προτείνει-2

Όπως αναφέρει το Conde Nast Traveller, το μοναστήρι της Χρυσοπηγής είναι το μέρος όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα του συγγραφέα Christian Brechneff, ο οποίος εμπνεύστηκε το βιβλίο του, The Greek House, από την αγάπη του για τη Σίφνο.

Γαλάζια νερά στην Πολύαιγο

Conde Nast Traveller: Οι 7 «άγνωστες» παραλίες της Ελλάδας που ανακάλυψε και προτείνει-1

Η Πολύαιγος είναι ένα μικρό ερημικό νησί κοντά στη Μήλο, που αν και δεν έχει το σεληνιακό της τοπίο, διαθέτει τα πιο όμορφα πράσινα νερά που έχεις δει.

Καλό Αμπέλι στη Σέριφο

Conde Nast Traveller: Οι 7 «άγνωστες» παραλίες της Ελλάδας που ανακάλυψε και προτείνει-3

Ψιλή άμμος, τιρκουάζ νερά, καμιά ξαπλώστρα και όλη η παραλία για την παρέα σου. Φέρτε μόνο ομπρέλα γιατί ο ήλιος καίει και τα δέντρα ελάχιστα.

Κιόνι στην Ιθάκη

Conde Nast Traveller: Οι 7 «άγνωστες» παραλίες της Ελλάδας που ανακάλυψε και προτείνει-4

Ακολουθήστε τον δρόμο προς τα δεξιά από το λιμανάκι όπου αράζουν τα σκάφη και θα βρείτε τα πέτρινα σκαλοπάτια στα αριστερά σας, που οδηγούν σε μία απομονωμένη παραλία με βότσαλα. 

Αστέρια στη Σύρο

Conde Nast Traveller: Οι 7 «άγνωστες» παραλίες της Ελλάδας που ανακάλυψε και προτείνει-6

Οι ντόπιοι προτιμούν Αστέρια για τις βουτιές τους και για να θαυμάσετε τα αρχοντικά κτίρια της ακτογραμμής του νησιού κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, μην ξεχάσετε τη μάσκα σας!

Άχλα στην Άνδρο

Conde Nast Traveller: Οι 7 «άγνωστες» παραλίες της Ελλάδας που ανακάλυψε και προτείνει-5

Μπορείτε να πάτε με καραβάκι ή με αμάξι 4Χ4 για να βρεθείτε σε μια από τις πιο παραδεισένιες παραλίες της Άνδρου. Αρκεί να πάρετε μαζί προμήθειες νερού και σνακ!

Μπίστι στην Ύδρα

Conde Nast Traveller: Οι 7 «άγνωστες» παραλίες της Ελλάδας που ανακάλυψε και προτείνει-7

Θα δυσκολευτείτε λίγο από την πεζοπορία μέχρι εκεί (η Ύδρα δεν έχει δρόμους για αυτοκίνητα ή μηχανές), όμως θα ανταμειφθείτε σίγουρα από τη θέα και το vibe της παραλίας στο αγαπημένο νησί του Leonard Cohen.

https://www.instagram.com/p/CqQuyeFrEi1/

Photos: Shutterstock