Η κάμερα HiRISE στον δορυφόρο Mars Reconnaissance Orbiter κατέγραψε το ασυνήθιστο γεωλογικό στοιχείο τον περασμένο Δεκέμβριο.


Η κάμερα HiRISE στον δορυφόρο Mars Reconnaissance Orbiter κατέγραψε ένα άκρως ασυνήθιστο γεωλογικό στοιχείο τον περασμένο Δεκέμβριο, χαρίζοντας στο διαδίκτυο το επόμενο ζωοφιλικό viral που χρειαζόταν!

Στρέφοντας την κάμερά του στην επιφάνεια του Άρη, ο δορυφόρος της NASA είδε μια «αρκούδα» να την κοιτάει, καταγράφοντας μια φωτογραφία που οι χρήστες του διαδικτύου μοιράζονται ασταμάτητα από τη στιγμή της δημοσιοποίησής της!

Σε αυτήν βλέπουμε ένα ρήγμα κυκλικού σχήματος να μοιάζει στην αρειανή επιφάνεια με κεφάλι, ενώ δύο κρατήρες «ολοκληρώνουν» το… αρκουδίσιο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κυκλικό αυτό ρήγμα ίσως οφείλεται στην καθίζηση μιας περιοχής πάνω από έναν θαμμένο κρατήρα πρόσκρουσης που είχε γεμίσει με λάβα ή λάσπη.

Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της προηγμένης κάμερας που χρησιμοποιήθηκε για τη φωτογραφία, μοιράστηκε την εικόνα στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρώπινη φαντασία υιοθετεί και προσαρμόζει ουράνιες εικόνες στις δικές της προσλαμβάνουσες, χαρίζοντας παρόμοιες στιγμές στα μέσα ενημέρωσης. Τον Οκτώβριο του 2022, ένας άλλος δορυφόρος της NASA, το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής, «συνέλαβε» τον Ήλιο να «γελά», ένα φαινόμενο που δημιουργούσαν οι σκοτεινές κηλίδες στον ήλιο, γνωστές ως στεμματικές οπές, όπως αυτές φαίνονταν στο υπεριώδες φως.

Το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Μάρτιο, όταν το rover Curiosity εντόπισε στην επιφάνεια του Άρη ένα βραχώδη σχηματισμό που θύμιζε ένα λουλούδι.

Με πληροφορίες από το δίκτυο CNN.