Ένας άγνωστος άντρας στη φωτογραφία φαίνεται να κρατά κάτι που φαντάζει απίθανο για το έτος που αυτή τραβήχτηκε


Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας είναι πλέον πεπεισμένοι πως το ταξίδι στον χρόνο είναι εφικτό! Και αφορμή για την πεποίθηση αυτή στάθηκε μια φωτογραφία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου, μετατρεπόμενη στο απόλυτο viral στιγμιότυπο.

Στη φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε το 1943 στο Ρέικιαβικ, αποτυπώνονται αρκετοί άντρες να περπατούν κατά μήκος ενός πεζοδρομίου της πόλης.

Ο κάτοχος όμως της φωτογραφίας εστίασε σε ένα συγκεκριμένο σημείο την προσοχή του, όπου ένας άντρας στο βάθος φαίνεται να κοιτάζει προς το μέρος της κάμερας. Ο ίδιος φαίνεται να έχει στο πλάι του προσώπου του το χέρι του και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο άγνωστος κρατούσε κινητό μιλώντας εκείνη τη στιγμή στο τηλέφωνο!

photograph-viral-2

Φυσικά, το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το Motorola DynaTAC 8000X, άρχισε να διατίθεται προς πώληση το 1973, ακριβώς 30 χρόνια μετά τη λήψη της φωτογραφίας που έχει γίνει viral.

O κάτοχος της φωτογραφίας, Kristján Hoffman, μοιράστηκε τη φωτογραφία σε μια ομάδα στο Facebook. Στο καρέ απεικονίζεται η πρωτεύουσα της Ισλανδίας να έχει καταληφθεί από στρατεύματα.

«Αυτό που τραβά την προσοχή σε αυτή τη φωτογραφία είναι ο άντρας στο βάθος της φωτογραφίας που ακουμπά στο παράθυρο και μιλά στο τηλέφωνο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Hoffman. «Στέκεται μόνος, φορά ένα αρκετά διαφορετικό καπέλο και συμπεριφέρεται όπως εμείς σήμερα». Και αυτό το σχόλιο ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει τεράστια συζήτηση στο διαδίκτυο!

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που φωτογραφίες από το παρελθόν χρησιμοποιούνται ως απόδειξη για το ανέφικτο (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) ταξίδι στον χρόνο. Και όσο κι αν γνωρίζουμε πως πρόκειται απλώς περί μιας ψευδαίσθησης, η φωτογραφία και το ενδεχόμενο ο άντρας αυτός να κρατούσε πράγματι ένα κινητό τηλέφωνο, συναρπάζουν!