Για όσους μεγάλωσαν με Κωνσταντίνου και Ελένης, τσιγάρα Asterix και Hi-5


Πάνε χρόνια από τότε που κάπνισες το τελευταίο σου Asterix τσιγάρο, από τότε που σε μάλωσαν οι δικοί σου επειδή έπαιξες δώδεκα ώρες συνεχόμενα pac-man, από όταν το γιο-γιο σου έφυγε λίγο πιο μακριά και το έχασες μια για πάντα στη θάλασσα και από τον τελευταίο σου καυγά με τους φίλους για το ποιός έχει τις περισσότερες κάρτες Πόκεμον. Και η λίστα με όσα διαμάντια προλάβαμε από τα 80ς και τα 90ς μέχρι το 2000, δεν σταματά ποτέ. Εμπλουτίζεται κυρίως από τα σνακ τα οποία κατασπαράζαμε τότε. Τότε που δεν το είχαμε ρίξει ακόμη στο μακεδονικό ταχίνι, ούτε στις μπάρες δημητριακών. Αλλά που πεθαίναμε για KOUKOU ROUKOU, παγωτά Karabola και μπανάνα-πατούσα.

Εκτός όμως από τα παιχνίδια με τα οποία λιώναμε και τη κλίση μας στα ανθυγιεινά σνακ, είχαμε και συγκεκριμένες αδυναμίες στη ποπ μουσική. Γιατί αν δεν αγόρασες το άλμπουμ των Hi-5, αν δεν έτρεξες στα πρώτα λάιβ του Χατζηγιάννη  κι αν δεν έπνιξες τον πόνο του πρώτου χωρισμού στον Γυμνάσιο με Κοργιαλά, τότε ή ανήκες στους αντικοινωνικούς του σχολείου ή είσαι πολύ μικρότερος. Ακολουθούν φωτογραφίες με τα ένδοξα χρόνια που θα σου φέρουν στη μνήμη τσιρίδες από τα πρώτα διαλείμματα, σκηνικά από τη πενθήμερη και ό,τι σουρεαλιστικό έζησες στα 13 σου.

Από τις 7 πληγές των 90ς δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι σειρές που μας στιγμάτισαν. Τότε που ίσως δεν καταλαβαίναμε ακριβώς τι βλέπαμε, όμως πάντα έπαιζαν για χαλί μέσα στο σπίτι παράλληλα με τη μελέτη της Γλώσσας κι αργότερα της Οδύσσειας. Σειρές που έγιναν αναφορά μας και αιτία για inside jokes στις παρέες μας μέχρι και σήμερα, είκοσι χρόνια μετά. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα το Κωνσταντίνου και Ελένης, τα Εγκλήματα, οι Δύο Ξένοι, το Ντόλτσε Βίτα.

aastrkk.jpg

 

aapsa.jpg

 

aatsa.jpg

 

aabsa.jpg

 

 

aaksa.png

 

aahrz.jpg

 

aaknsa.jpg

 

aadak.jpg

 

aargk.jpg