Τα credits για τα πιο ρηξικέλευθα πιάτα σε μία ερωτευμένη κοπέλα, κάπου στην Ιαπωνία


«Υπάρχει λόγος που η αγάπη είναι το μυστικό συστατικό επιτυχίας για κάθε πιάτο. Αυτή δίνει έμπνευση και ομορφιά». Πέφτοντας πάνω στον λογαριασμό της Mika Matsuura από την Ιαπωνία δεν χρειάζεσαι άλλες αποδείξεις για να πειστείς ότι η τέχνη βρίσκεται παντού. Αυτή η γυναίκα έχει πάει σε άλλο επίπεδο αυτό που εμείς ονομάζουμε «μεσημεριανό» και «βραδινό». Ο λόγος είναι η αγάπη της, όπως λέει η ίδια, για τον φίλο της που την κάνει να θέλει να του ετοιμάζει τα πιο πρωτότυπα φαγητά για να παίρνει μαζί του στη δουλειά. Εκτός αν δεν θεωρείται αρκετά ρηξικέλευθο το να τρως τη μορφή του Τζον Λένον σε ρύζι με αρακά, τον Μίκρο Πρίγκιπα σε σολομό, την κραυγή του Μουνκ σε όσπρια, τον Μπομπ  Μάρλεϊ σε μακαρονάδα, την Φρίντα Κάλο σε ψάρι, έργα του Banksy σε φαγητό που θυμίζει γεμιστά, πρωταγωνιστές από ταινίες που έχουμε αγαπήσει και έργα τέχνης.

Αυτή η φιλοσοφία φαγητού θα ήταν ίσως μία σωτήρια εναλλακτική για ανθρώπους που παλεύουν με διατροφικές διαταραχές και ψάχνουν κίνητρα όταν το ρολόι τους δείχνει 15.00 το μεσημερί, το στομάχι τους γουργουρίζει, όμως η διάθεση για φαγητό είναι άφαντη. Αν «όλα είναι μία ιδέα» ή «όλα είναι στο μυαλό μας», δεν υπάρχει πιο κατάλληλος τρόπος από αυτόν που ακολουθεί η Mika για να το ξεγελάσουμε.

Σε συνέντευξη που έδωσε η ίδια δηλώνει πως: «Ξυπνάω κάθε μερα 07.00 το πρωί για να ετοιμάσω το γεύμα του φίλου μου. Έχω φροντίσει να έχω έτοιμα όλα τα συστατικά που θα βάλω στο πιάτο από το προηγούμενο βράδυ ώστε να αφιερώνω περίπου 50 λεπτά στη προετοιμασία του. Η ζωγραφική είναι έτσι κι αλλιώς το πάθος μου, οπότε δεν έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας για εμένα  τα σχέδια που βλέπετε στο προφίλ μου».

https://www.instagram.com/p/CKtaWKhhAOd/

 

https://www.instagram.com/p/CKKn_xVAojI/

 

https://www.instagram.com/p/CIjrYMiglGb/

 

https://www.instagram.com/p/CIRq0TJgZIV/

 

https://www.instagram.com/p/CE2uu4zgnac/

 

https://www.instagram.com/p/B6Rkvq3AneD/

 

https://www.instagram.com/p/B586KoggixC/

 

https://www.instagram.com/p/Bz9OFOKghQP/

 

https://www.instagram.com/p/Bw-3a2fg-aa/