Κι ετοιμάσου για τη δική σου ανοιξιάτικη επαν_άνασταση!


Ο χρόνος είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο και αν δώσεις την απαραίτητη προσοχή, θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτός ο συγχρονισμός είναι μια μαγική διαδικασία. Όλα συμβαίνουν σε θεϊκό χρόνο και το πνευματικό νόημα της εαρινής ισημερίας του 2021, στις 20 Μαρτίου, δεν αποτέλεσεεξαίρεση. Ένας εορτασμός και ένα ιερό σύμβολο της γονιμότητας, αυτή η σεζόν ισοδυναμεί με μια συλλογική αναγέννηση, κοσμική αναγέννηση και μια νέα αρχή. Είσαι έτοιμη να προχωρήσεις προς τα εμπρός;

Η άνοιξη είναι πάντα μια κοσμική αναδιοργάνωση. Η Μητέρα Φύση είναι σε πλήρη άνθιση, και ο πολύχρωμος καμβάς της αποτελεί την καλύτερη πηγή έμπνευσης. Η εαρινή ισημερία είναι ένα πολυαναμενόμενο γεγονός σε όλο τον κόσμο, που έχει νόημα μετά από την εποχή του χειμώνα που συμβολίζει το σκοτάδι.

Εάν αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει η φθινοπωρινή και η εαρινή ισημερία, ο όρος αντιπροσωπεύει τις δύο φορές το χρόνο που η ημέρα και η νύχτα έχουν την ίδια διάρκεια. Κατά τη διάρκεια της εαρινής ισημερίας, ωστόσο, ο ήλιος διασχίζει τον ουράνιο ισημερινό από βορρά προς νότο. Το σκοτάδι και το φως είναι επίσης συμβολικό των θεϊκών θηλυκών και ιερών αρσενικών ενεργειών μέσα και γύρω σου.

Το πνευματικό νόημα της εαρινής ισημερίας

Πριν αφεθείς σε αυτήν την ολοκαίνουργια αρχή, είναι σημαντικό να διατηρήσεις χώρο για τις ελπίδες, τις επιθυμίες και τα όνειρά σου. Κάθε σεζόν έχει τη μοναδική της ελκυστικότητα και τη φωτεινή συχνότητα, γιατί όλα συμβαίνουν για έναν λόγο. Έτσι όσο περισσότερο ανοίγεις την καρδιά και το μυαλό σου στις παρούσες ενέργειες, τόσο περισσότερο θα ευδοκιμήσεις. Για παράδειγμα, τι έμαθες για τον εαυτό σου αυτήν την περασμένη σεζόν; Τι θα πάρεις μαζί σου σε αυτό το νέο ταξίδι; Υπάρχει κάτι που θέλεις να αφήσεις πίσω στο παρελθόν;

Η αλλαγή είναι το μόνο πράγμα που είναι σταθερό. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Η εαρινή ισημερία είναι συμβολική της νέας ζωής και σηματοδοτεί επίσης την αρχή της σεζόν του Κριού. Με κυβερνήτη τον τολμηρό Άρη -τον πλανήτη της διεκδίκησης, της επιθυμίας, της ενέργειας και της δράσης- σχετίζεται με την ορμή που απορρέει από αυτήν την εποχή. Να θυμάσαι, η βασική φωτιά του Κριού είναι συμβολική της εσωτερικής σου σπίθας, και αυτό συμβαίνει ταυτόχρονα μέσα και γύρω σας. Το πιο σημαντικό, η αρχή αυτής της σεζόν υποστηρίζεται επίσης από υπερβολικό ζήλο, που σε ενθαρρύνει να είσαι τολμηρή όσον αφορά την ατομικότητά σου.

Η εαρινή ισημερία είναι η πραγματική αρχή του νέου έτους. Σε τελική ανάλυση, η χειμερινή περίοδος είναι συμβολική του γήρατος και του θανάτου. Δεν είναι περίεργο που το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την αρχή της σεζόν του Αιγόκερω. Η εαρινή ισημερία γίνεται σε ένα στοιχείο που συμβολίζει τη γονιμότητα, τη δημιουργία και το πάθος και ο Κριός αντιπροσωπεύει την πρώτη ανάσα της ζωής.

Η εποχή του Κριού ισοδυναμεί με αυτό το πρώτο φλιτζάνι καφέ μετά από ένα μακρύ ύπνο, που είναι η εποχή των Ιχθύων που προηγήθηκε. Δεδομένου ότι η ουσία των ονειροπόλων Ιχθύων έχει να κάνει με το τέλος, το κλείσιμο, την ξεκούραση και τη σχέση σου με το πνεύμα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις το κομμάτι σου που αφήνεις πίσω. Από εδώ προέρχεται ο όρος «πήγαινε με τη ροή», επειδή όλα συμβαίνουν σε θεϊκό συγχρονισμό. Να είσαι σίγουρη γι' αυτό.

Καθώς μπαίνεις σε αυτήν την ζωηρή, πλούσια σεζόν χρώματος, γονιμότητας και νέων αρχών, ο στόχος είναι να κάνεις την εσωτερική σου αφθονία προτεραιότητα. Η αυτοφροντίδα και η αυτοαγάπη είναι η καλύτερη αγάπη και αποκτά νέα θεραπευτική ισχύ με την ουσία του Κριού που κυβερνάται από τον Άρη. Επιπλέον, η Αφροδίτη - πλανήτης αγάπης, ευχαρίστησης, σχέσεων και αξιών- θα ενταχθεί στον ήλιο στον Κριό στις 21 Μαρτίου. Η άνοιξη σε ξεσηκώνει και σου προσφέρει τη γνώση, την εμπειρία, και τα εφόδια για να περάσεις μέσα από αυτήν την εορταστική περίοδο με αυτοπεποίθηση, σαφήνεια και θάρρος.

Φτιάξε και ξεκαθάρισε τις ντουλάπες και τα συρτάρια σου. Ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου με βάση τις αρχές της βιωσιμότητας. Πέρνα περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι με όσο γίνεται περισσότερη φυσική δραστηριότητα. Βάλε φυτά στο μπαλκόνι και λουλούδια στο σπίτι – για να φέρεις την ανανεωτική δύναμη της φύσης και μέσα στο σπίτι σου. Με μικρές αλλαγές κάνε και στη διακόσμηση των χώρων σου εμφανή την αλλαγή από τον χειμώνα στην άνοιξη.

Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά – και γιατί όχι κάνε ένα μικρό detox στον οργανισμό σου. Εκτός από την τροφή για το σώμα, πρόσεξε και την τροφή για το μυαλό. Διέθεσε περισσότερο χρόνο και ενέργεια σε πράγματα εκτός οθόνης που σε ευχαριστούν και σε κάνουν να νιώθεις ευχαρίστηση και απόλαυση.

Κάνε check in με τους στόχους που είχες βάλει στην αρχή του νέου έτους – δες πού βρίσκεσαι, πόσα έχεις καταφέρει και πού θες ακόμα να φτάσεις. Η άνοιξη είναι μια πιο αναζωογονητική αρχή απ’ ό,τι η 1η Ιανουαρίου, οπότε αξιοποίησε την ορμή της φύσης για να κατακτήσεις τους προσωπικούς σου στόχους και για να υιοθετήσεις μια πιο ουσιαστική αλλά ταυτόχρονα πιο ανάλαφρη κι αισιόδοξη προσέγγιση στη ζωή και την καθημερινότητά σου.

Αυτή την εποχή, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου – γίνε η ίδια άνοιξη και ζήσε/νιώσε μέσα σου τη δύναμη της αναγέννησης και της καινούργιας άνθισης.

Πηγή