Το twitter γλεντά τη προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη με ΠΑΣΟΚ, Διαβάτη και Μπέρνι Σάντερς

Ένα ρεσιτάλ γέλιου έχει στηθεί με αφορμή τις φωτογραφίες που διέρρευσαν από τον «κόκκινο πλανήτη»

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

deree-trafficdriver_blue_logo1

Μαθημένοι πλέον όλοι, επιστήμονες και κοινοί θνητοί, αστροναύτες και συνταξιούχοι στις επικίνδυνες πίστες της ζωής (έχοντας ζήσει μία ολόκληρη πανδημία στη πλάτη μας), διέρρευσαν και οι πρώτες εικόνες από τη προσεδάφιση του διαστημικού ρόβερ της NASA Perseverance στον Άρη, τον κόκκινο πλανήτη. Τι άλλο μένει να περιμένουμε από τη ζωή;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το πράγμα προχώρησε πολύ μπροστά μιας και δεν εξασφαλίστηκαν απλώς πλάνα από τον Άρη, αλλά και προοπτική (πρώτη φορά στα χρονικά σε τέτοιου είδους αποστολές). Πέτρες σκορπισμένες σε όλη την διάμετρο, άλλες τόσο μικρές που περνούν απαρατήρητες, κι άλλες θηρία μπροστά στους τροχούς του ρόβερ. 

Σίγουρα πάντως, περιγράφονται καλύτερα στην σελίδα του Perseverance στο Twitter όσα αποδεικτικά ζωής (;) βρέθηκαν εκεί πάνω:

«Ένας ανοικτός ορίζοντας, με τόσα να εξερευνήσει κανείς. Ανυπομονώ να προχωρήσω», «γράφει» το διαστημικό όχημα.»

 «Λατρεύω τα βράχια. Κοίτα αυτά ακριβώς δίπλα στον τροχό μου. Είναι ηφαιστειακά ή ιζηματογενή; Ποια ιστορία λένε; Ανυπομονώ να το μάθω».

Βεβαίως, δεν θα μπορούσαν όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά να περάσουν ασχολίαστα από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι φημίζονται για το πόσο πειραχτήρια είναι, αν όχι κάφροι, που πραγματικά έδωσαν ρεσιτάλ εκμεταλλευόμενοι για το συκώτι μας τις φωτογραφίες που διέρρευσαν.

 

 

https://twitter.com/ZombieDad2021/status/1362508335753297920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1362512004934639617%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.athensvoice.gr%2Fviral%2Fviral-now%2F703022_perseverance-i-kalyteri-foto-mehri-tora-kai-ta-memes-apo-ton-ari

 

https://twitter.com/AmyAdamsOregon/status/1362514964347412482/photo/1

 

 

 

Αυτή τη στιγμή το επιτελείο της NASA έχει αναλάβει την επεξεργασία των φωτογραφιών που στέλνει το Perseverance το οποίο για την ώρα παραμένει ακούνητο στο σημείο που προσεδαφίστηκε, κοντά στο αρχαίο δέλτα ποταμού. Να πούμε ότι το Perseverance δεν διαθέτει ούτε μία ούτε δύο κάμερες, αλλά 25 οπότε προετοιμαστείτε, μας περιμένουν πολλά.