Σέικερ ανακαλύψεων στο Τικ Τοκ: Ο φραπές είναι ελληνικός!

Του φραπέ το καλαμάκι και το τέταρτο παγάκι... είναι εεεελληνικό.

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Πριν περίπου τρεις εβδομάδες, η κυβέρνησή μας, σήκωνε drone πάνω από τον Λευκό Πύργο(όλοι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες,καλά; ), μας έστελναν μηνύματα μέσω της  πολιτικής προστασίας (αφού γλίτωσες την καρδιακή προσβολή μετά από αυτή τη διακριτική ; ειδοποίηση, μη φοβάσαι τον κορωνοϊό).

Και όλα αυτά γιατί;

Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης  υπέρ της σημαντικότητας να Μείνουμε Μέσα προκειμένου να κλείσουμε κάθε οδό εισβολής στον κορωνοϊό.

Αυτό που σίγουρα δεν προέβλεψαν οι αρμόδιοι είναι οι επιπτώσεις του εγκλεισμού στη κοινωνική μας ζωή. Κανένα μήνυμα η πολιτική προστασία για το πώς να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο (και μη διαδίδεις ψέματα ότι η καραντίνα ήταν η ευκαιρία που περίμενες για να δεις τη Τριλογία του Κισλόφσκι και να ολοκληρώσεις την πανούκλα του Καμύ) αφού όλοι ξέρουμε ότι το Τικ Τοκ μας κρατάει στη ζωή.

tiktokesw.jpg

Στο Τικ Τοκ ξύπνησε σε όλους το γονίδιο της μάθησης και μέσα σε λίγες ώρες ο πλανήτης βιώνει το δεύτερο υπαρξιακό σοκ μετά την εφηβεία και τον κορωνοϊό˙ ο φραπές είναι ελληνικός!

tiktokart.gif

Οι Τικ Τόκερς έχουν ενεργοποιήσει το Σπαρτιατικό κύτταρο που ζει μέσα τους και που αντανακλάται στο δίπτυχο: καθισιό-φραπές. (Μια συγγνώμη στους φιλολόγους).

Ναι, κυρίες και κύριοι ο φραπές  (καβουρδισμένος καφές για τους τικ τόκερς) έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα.

Εκείνος ο καφές που τώρα φτιάχνεις στο λεπτό, ενω την εποχή που η Έλενα Παπαρίζου διεκδικούσε τη πρωτιά στη Γιουροβίζιον έμοιαζε με άρση βαρών.

Εκείνος ο καφές-αξεσουάρ στις 90’ς τηλεοπτικές σειρές (συνοδευόμενος πάντα από stuyvesant).

Το Τικ Τοκ σεβόμενο όλες αυτές τις αξίες, δοκιμάζει και φτιάχνει νέα βερσιόν του φραπέ σε...milkshake και η αλήθεια είναι πως το οπτικό αποτέλεσμα σε κερδίζει!

dalgcaf.jpg

Εκτέλεση:

Δε χρειάζεσαι προς το παρόν αυτή τη χριστουγεννιάτικη κούπα που πίνεις καφέ τον Απρίλιο.

xrits.gif

Πάρε ένα μπολ στα χέρια σου και ρίξε: μια κουταλιά Nescafe, μια κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά ζεστό νερό.

ekte.jpg

Τώρα φέρε στη σκέψη σου τον/την πρώην σου (εναλλακτικά τους γονείς του αγοριού/κοριτσιού σου) και χτύπα τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

xtpma.jpg

Λίγο ακόμα...

Πέρασαν 4 λεπτά;

Λογικά τώρα θα έχει πάρει ανάλογη μορφή με λιωμένο παγωτό (κι όμως είναι ακόμα εδώ το nescafe, εν έτει 2020).

xtpmaa.jpg

 

mlks.jpg

Τώρα ήρθε η ώρα της κιτς χριστουγεννιάτικης  κούπας.

Ρίξε το μίγμα σου αφού τη γεμίσεις με γάλα. (έστω εβαπορέ)

koupa.jpg

Η Jacobs θρηνεί που πρόλαβαν μια τέτοια ιδέα οι χρήστες του τικ τοκ.

Ο καφές ‘’ dalgona’’ στα Κορεάτικα, ή καβουρδισμένος στα τικ τόκικα, ή απλά φραπές σε καλεί να τον ανακαλύψεις στη νέα του αναβαθμισμένη βερσιόν!