Not all heroes wear capes...


Η καραντίνα για πολλούς από εμας χτυπήσε χαρμόσυνα τα σήμαντρα : ‘’μαθήματα από το σπίτι, εργασία εξ’αποστάσεως, skype for business, αγορές από το καλάθι’’ και άλλα πολλά...

Κι όσο εμείς βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε comfort zone, απολαμβάνουμε υπηρεσίες από... αφανείς ήρωες!

https://www.instagram.com/p/B-kMtJkKYl-/

Ο κούριερ που σου έφερε τα καινούρια ακουστικά που παρήγγειλες (το ξέρω,καραντίνα χωρίς Arctic Monkeys, Black Sabbath και 1000 mods δε βγαίνει), το ντελίβερι που προχθές σου θύμισε πως ο επίγειος παράδεισος βρίσκεται σε  μια πίτσα μαργαρίτα, η υπάλληλος που χτύπησε στο ταμείο την αγαπημένη σου σνίκερς που κυριολεκτικά σε ταξιδεύει. Και φυσικά...οι νοσηλευτές!

https://www.instagram.com/p/B-aEnFdqH3r/

Ο Μίλο Μανάρα δεν θα μπορούσε να αφήσει στα συρτάρια  του όλους αυτούς τους αγγέλους επί γης και αποφάσισε να διαδώσει στον κόσμο τη σπουδαιότητα του έργου που προσφέρουν στη κοινωνία.

Με όχημά του το συλλογικό πνεύμα που έδειξε για άλλη μια φορά ότι τον διακατέχει,έστησε μια σειρά από κόμικ που εξυμνούν τον αγώνα που δίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι για να μη λέιψει τίποτα στα σπίτια μας. Όλων αυτών των ανθρώπων που στέκονται στη πρώτη γραμμή σε Ιταλία,Ελλάδα και  όλες τις υπόλοιπες χώρες για να ευχαριστήσουν εμάς.

Τα έργα του είναι γροθιά στο στομάχι!

Πάρε μια γεύση από όσα έχει ανεβάσει στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/B-KoFXaKPnW/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B-fHKntqBxv/?utm_source=ig_embed

Και λίγα λόγια για τον Μανάρα....

Πάθος για την αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική με τις οποίες ασχολήθηκε και σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Το 1969 καταπιάστηκε με ερωτικά κόμικς.

Στα έργα του αποτυπώνεται η ρεαλιστικότητα με την οποία αποδίδει τους χαρακτήρες  ενώ έχει ξεχωρίσει για την αισθαντικότητα με την οποία ντύνει τις γυναικείες φιγούρες.

https://www.instagram.com/p/B4XzB7gBURt/

https://www.instagram.com/p/B6v93NjhWn7/

Τα περισσότερα έργα του Μανάρα φέρουν τη προσωπική του σφραγίδα, ωστόσο για κάποια είχε συνεργαστεί και με άλλους συγγραφείς. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ούγκο Πρατ...

Ξεχωριστή θέση κατέχει και στην Ελλάδα, ο Μίλο Μανάρα, έχοντας μαθευτεί μέσα από έργα του που κυκλοφόρησαν εδώ: Μοιραίο Ραντεβού, Όνειρο ίσως, Ιδανικό καλοκαίρι.

https://www.instagram.com/p/B9w7sfBKYK0/

Σε κέρδισε κι εσένα;