Η κορνίζα παίζει σπουδαίο διακοσμητικό ρόλο. Ίσως εξίσου σπουδαίο, σε ορισμένες περιπτώσεις, με το αντικείμενο που αναλαμβάνει να πλαισιώσει.


Η κορνίζα παίζει σπουδαίο διακοσμητικό ρόλο. Ίσως εξίσου σπουδαίο, σε ορισμένες περιπτώσεις, με το αντικείμενο που αναλαμβάνει να πλαισιώσει. Μάλιστα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και ως συνδετικό κρίκο σε μια σύνθεση τοίχου που θα κλέψει την παράσταση σε ένα δωμάτιο. Οι παρακάτω κανόνες θα σε κατευθύνουν προς την επιλογή της κατάλληλης κορνίζας. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν (πηγή: My Chic Adventure) θα σε εμπνεύσουν.

1. Μια παλιά κορνίζα με πατίνα είναι ιδανική για να πλαισιώσεις ένα κλασικό έργο τέχνης. Μπορείς όμως να τη συνδυάσεις π.χ. και με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, κάνοντας την ανατροπή. Σε κάθε περίπτωση, να είσαι σίγουρη ότι μια τέτοια κορνίζα δεν θα περάσει απαρατήρητη.

2. Αν το έργο ή η φωτογραφία που θέλεις να πλαισιώσεις είναι πολύ εντυπωσιακά, προτίμησε μια λιτή, ανοιχτόχρωμη κορνίζα, διαφορετικά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι "φλύαρο".

3. Μη διστάσεις να παίξεις με τις αντιθέσεις: Συνδύασε π.χ. μια λευκή κορνίζα με μαύρο πασπαρτού.

4. Αν ένας πίνακάς σου έχει σκούρα και μουντά χρώματα, μια χρυσή κορνίζα με πατίνα ή μια ανοιχτόχρωμη κορνίζα θα τον φωτίσει.

5. Τις πολύ εντυπωσιακές κορνίζες, π.χ. σε μπαρόκ στυλ, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε μίνιμαλ έργα τέχνης και φωτογραφίες. Εναλλακτικά, μπορείς να τις κρεμάσεις άδειες στον τοίχο. Θα καταφέρουν και μόνες τους να κερδίσουν τις εντυπώσεις!

frames1.jpg frames2.jpg frames3.jpeg frames4.jpg frames5.jpg