Ο νέος κορωναϊός ''εκτίναξε'' στα ύψη τα βιντεοπαιχνίδια 


Ο νέος κορωναϊός που ξεκίνησε με αφετηρία τη Κίνα και δείχνει να εξαπλώνεται γοργά και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, αφενός στοίχισε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων κι αφετέρου περιόρισε τη κοινωνική τους ζωή. Για τη νέα αυτή πραγματικότητα της απόλυτης απομόνωσης και της καθήλωσής στα σπίτια τους, οι άνθρωποι φρόντισαν να λάβουν τα μέτρα τους...

Τα video games φαίνεται πως είχαν τη τιμητική τους αυτό το κρίσιμο διάστημα, βοηθώντας τους ανθρώπους να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους φίλους τους αλλά και να αποσπούν τη σκέψη τους από τη τραγική αυτή κατάσταση.

Η κοινωνική ζωή των ανθρώπων, λόγω της φυσικής αποκοπής από τους γύρω τους, έχει κλονιστεί και είναι φυσικό και ίσως αναμενόμενο αυτό να τους κάνει να στρέφονται στις τεχνολογικές συσκευές. Η τεχνολογία για άλλη μια φορά λειτουργεί ως ένα μέσο «παγκοσμιοποίησης» που ενώνει τους ανθρώπους.

video games mesa.jpg

Ειδικά τα βιντεοπαιχνίδια βρίσκονταν ανέκαθεν στις υψηλές προτιμήσεις όλων μας αφού αποτελούν το σήμα κατατεθέν της ψυχαγωγικής πλευράς της τεχνολογίας. Μας συντροφεύουν σε στιγμές πλήξης, αναμονής αλλά και στον ελεύθερο χρόνο μας. Για αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η κοινότητα της Κίνας, τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν δυνατό ψυχολογικό στήριγμα για τους ανθρώπους˙ κάτι σαν ‘’escape room’’ για το μυαλό τους.

Στη λίστα με τα βιντεοπαιχνίδια που έχουν αγαπηθεί πιο πολύ βρίσκονται: το PUBG, το League of legends και το Honor of Kings το οποίο σκαρφάλωσε στο μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας σε ημερήσια βάση τη τελευταία εβδομάδα του περασμένου Ιανουαρίου.

video games tel.jpg