You've got to fight for your right to party


Ο όρος "party animal", σύμφωνα με τον slung λεξικογράφο Jonahtan Lighter, πρωτοακούστηκε το 1978 στην εκπομπή Saturday Night Live, όπου ο παρουσιαστής αναφερόταν στον κωμικό, αμερικανό ηθοποιό Bill Murray ως έναν τύπο που "ξέρει να περνά καλά". Μέσα στις επόμενες δεκαετίες που συνέχισαν να γίνονται πάρτυ, σε αντίθεση με τη σιωπή ή το μούδιασμα της σημερινής εποχής, ο/η party animal ήταν ο τύπος ή η τύπισσα που ήθελες να ξέρεις: γνώριζε όλα τα πάρτυ της πόλης, πρόσωπα, πράγματα και φυσικά πώς να μπεις μέσα και να σαρώσεις.

Τα πάρτυ, αυτός ο μουσικοχορευτικός τρόπος διασκέδασης που περιλαμβάνει αλκοολούχα ποτά, φλερτ και φωτογραφίες με τον εαυτό σου στο τσακίρ κέφι (στα κινητά των άλλων) είναι ένα φαινόμενο που τείνει να εκλείψει. 'Οπως ένα ζώο σε εξαφάνιση ή ένα επάγγελμα που χάθηκε. Και δεν το παρατηρούμε μόνο εμείς. Σκέψου σε πόσα πάρτυ είσαι καλεσμένη. Μηδέν; 'Ενα, αλλά ξενέρωτο και λες να το αποφύγεις; Γιατί στα σπίτια δεν γίνονται πια πάρτυ; Τι απέγινε η αυθόρμητη διασκέδαση. Τι έγιναν τα τρελά πάρτυ που έφερναν τέτοιες μέρες τους ανθρώπους κοντά;

Tα ερωτήματα που μας ταλανίζουν είναι πολλά. Θα ρίξουμε το φταίξιμο στα social media που -και καλά- διευκολύνουν την επικοινωνία αποξενώνοντας μας, στη σύγχρονη βαρεμάρα, που είναι νόσος και θα πάμε να θυμηθούμε μερικά από τα πιο crazy parties εβερ!

Πού ξέρεις μπορεί να εμπνευστεί κανένας φίλος και να στείλει πρόσκληση. Ακόμα, μπορεί να ξυπνήσει και το party animal μέσα σου...

Studio 54

H Βianca Jagger κάνει θριαμβευτική είσοδο έφιππη

Θαμώνες ήταν η ελίτ και η underground κουλτούρα της Νέας Υόρκης. Στα θρυλικά πάρτυ της ντισκοτέκ των 70's που έγραψε ιστορία, χόρευαν, μέχρι πρωίας, η Bianca Jagger, ο Andy Warhοl, η Elizabeth Taylor, ο Calvin Klein, ο Elton John.... ο κατάλογος είναι μεγάλος.

Factory

Το Factory εν δράσει κάπου στα 70' s

Η έδρα του μεγάλου pop artist Andy Warhol στο Μidtown Manhattan υπήρξε χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας και πάρτυ με παρούσα όλη την καλλιτεχνική αφρόκρεμα της πόλης.Για χρόνια άλλαζε διαρκώς διευθύνσεις.

To Black & White Ball του Truman Capote

Ο Truman Capote στο δικό του πάρτυ


Το μασκέ πάρτυ που έδωσε ο συγγραφέας Truman Capote στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου Plaza το 1966, ήταν μια μίξη glamour και casual χαλαρότητας. Το σχεδίαζε ένα ολόκληρο καλοκαίρι.

H σουρεάλ χοροεσπερίδα του Rothschild

e956ed7d8fa58228b7261608cea7d9ee

Η Brigitte Bardot με τον Salvator Dali  σε στιγμή του πάρτυ

To θεματικό πάρτυ με τις σουρεάλ μεταμφιέσεις, εμπνευσμένες από το σύμπαν του ζωγράφου Salvator Dali, έγινε τον Δεκέμβριο του 1972 στο Chateau Ferriers και καλεσμένες ήταν όλες οι  μεγάλες/μεγάλοι σταρ της εποχής. Την παράσταση έκλεβαν το αλλόκοτο art de la table και οι μάσκες.

Πηγή: Allyou.gr