Υπήρξαν και ευτυχισμένες στιγμές, όπως επιβεβαιώνει μια σειρά φωτογραφιών που αποκαλύπτεται σε νέο λεύκωμα


Στην πρώτη τους συνάντηση, τον Ιανουάριο του 2008, η τότε 24χρονη Amy Winehouse έριξε τα χαρτιά στην 22χρονη φωτογράφο Blake Wood. Στον άσσο κούπα, με σύμβολο την καρδιά, η νεαρή ερμηνεύτρια είδε την αρχή μιας νέας εποχής με έντονα συναισθήματα.

Aποδείχτηκε προφητική, μεταξύ άλλων γιατί εκείνη η βραδιά σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας φιλίας ανάμεσα στις δύο καλλιτέχνιδες. Μιας φιλίας που κράτησε μέχρι το πρόωρο τέλος της Winehouse σε ηλικία 27 ετών.

Στο μεταξύ η Wood πρόλαβε να φωτογραφίσει την κολλητή της σε διαφορετικές στιγμές: χαλαρή και ευτυχισμένη στο ειδυλλιακό νησί της Αγίας Λουκίας στην Καραϊβική, ή φλουταρισμένη αλλά πάντα με το έντονο βλέμμα της να διαπερνάει το σκοτάδι στη διάρκεια μιας βραδινής βόλτας για μπόουλινγκ στο Σόχο ή για ποτό στο Κάμντεν.

Σε λίγες μέρες, στις 23/7, κυκλοφορεί ένα λεύκωμα με αυτά τα άγνωστα πορτρέτα της Winehouse, που μας την (ξανα)συστήνουν ως ερμηνεύτρια και σαν το κορίτσι της διπλανής πόρτας

«Βλέποντας την Amy στη σκηνή ήταν σαν να έβλεπα δύο διαφορετικούς ανθρώπους», σχολιάζει σήμερα η Wood. «Υπήρχε ο άνθρωπος που γνώριζα και υπήρχε και η περφόρμερ με εκείνη την απίστευτη φωνή και το ταλέντο να διοχετεύει συναισθήματα και λέξεις με έναν τρόπο που λίγοι μπορούν να το κάνουν και το έχουν κάνει».

Σε πολλές από τις φωτογραφίες της Wood η Winehouse εμφανίζεται απλή, ανεπιτήδευτη. Ωστόσο η φωτογράφος μας διαβεβαιώνει ότι ακόμα και στις καθημερινές στιγμές είχε γύρω της μια ξεχωριστή αύρα. Για τη βραδιά της γνωριμίας τους θυμάται χαρακτηριστικά:

«Ήταν βράδυ Κυριακής. [Η Amy] ήταν σαν ένα εξωτικό πτηνό που κατέβηκε τις σκάλες. Τότε είχε ξανθά μαλλιά, έτσι παρόλο που ήξερα πως ήταν εκείνη, δεν ήταν ακριβώς το πρόσωπο που περίμενα να δω. […] Ήταν στο χαρακτήρα της να περνάει πολύ γρήγορα σε προσωπικά θέματα, έτσι αμέσως μου έκανε προσωπικές ερωτήσεις. Με έναν τρόπο ωστόσο όχι προσποιητό, αλλά σωστό, με ειλικρινές ενδιαφέρον».

Όταν έρχεσαι τόσο κοντά σε κάποιον και ξαφνικά τον χάνεις στα είκοσι-κάτι χρόνια σου, αμέσως αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τη ζωή. Αυτό συνέβη και με τη Wood μετά το θάνατο της διάσημης φίλης της. «Ωρίμασα πολύ γρήγορα. Εκείνη μου είχε διδάξει πολλά για την αγάπη, την απώλεια και τη δημιουργικότητα, για το πώς να είσαι αυθεντικός με την τέχνη, τη ματιά και την οπτική σου». Η αυθεντικότητα είναι σίγουρα κάτι που δεν λείπει από τα πορτρέτα της Winehouse όπως την απαθανάτισε η καλύτερή της φίλη. 

Το λεύκωμα ονομάζεται «Amy Winehouse» (εκδ. Taschen) και μπορείς να το αγοράσεις εδώ. Απόλαυσε παρακάτω ένα δείγμα της δουλειάς της Wood.

winehouse1.jpg winehouse3.jpg winehouse2.jpg winehouse6.jpg winehouse5.jpg  Πηγή: Allyou.gr