Κινεζικό Show Αέρα


Πόσες φορές κοιτάζεις τον νυχτερινό ουρανό, χαμένος στις αμέτρητες αντιφατικές σκέψεις σου; Κι εκεί που αφαιρείσαι στο απόλυτο σκοτάδι, εμφανίζεται μια λαμπερή κουκίδα να σε ξυπνήσει από την ανησυχία." Ένα αεροπλάνο", σκέφτεσαι. "Πού να πηγαίνει; Πού θα ήθελα να πάω κι εγώ; Να μείνω ή να φύγω;" Και κάπως έτσι, ένα αεροπλάνο μπορεί να πυροδοτήσει νέες εγκεφαλικές αναταράξεις, πνευματικές συγχύσεις και ποιητικές περιπέτειες.
Όμως, τι γίνεται στην περίπτωση που το αεροπλάνο είναι απλώς ένα φάντασμα, ένα κράμα από drones που αιωρούνται στον αέρα και φωταγωγούν μια μεγάλη λίμνη από ουρανό;

Oι συμμετέχοντες του Συνεδρίου Πτήσης της Nanchang είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν από κοντά αυτό το θαύμα της αεροναυπηγικής. 800 drones πέταξαν για να φωτίσουν τον νυχτερινό ουρανό στο σχήμα αεροπλάνου κι ελικοπτέρου.

planee.jpg

Η μαγευτική παράσταση των drones αποτέλεσε συντονισμένη προσπάθεια εορτασμόυ της αεροναυπηγικής στην Κίνα, προβάλοντας τα διαφορετικά είδη αεροσκάφων, που είναι διαθέσιμα σήμερα. Τα drones πήραν διάφορες μορφές: από στρατιωτικά ελικόπτερα μέχρι και πολεμικά jets.

planeee.jpg

Το performance ήταν μέρος του προγράμματος για το Συνέδριο Πτήσης της Nanchang του 2019 στην Κίνα. Ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα σημεία του ήταν το "φάντασμα αεροπλάνο". Ο νυχτερινός ουρανός φωτιζόταν σε ένα ανατριχιαστικό μπλε χρώμα με ένα ρυθμικό κόκκινο φως να δίνει τον παλμό στο πίσω μέρος, σαν ένα πρόσθετο εφέ.

Η τεχνολογία των drones έχει εξελιχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρείες, αλλά και όσοι ασχολούνται με αυτές τις συσκευές σαν χόμπι, πειραματίζονται με μια ποικιλία τεχνολογιών, με αποτέλεσμα τα drones να μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από μια απλή πτήση. Τα συντονισμένα shows, όπως αυτό της Nanchang, οφείλονται σε ασύρματες συσκευές κλειδώματος τοποθετημένες στα drones, επιτρέποντας σε αυτά να επικοινωνούν τις κινήσεις τους συγχρονισμένα, με βάση ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα.

planeeee.jpg

Το συνέδριο αεροναυπηγικής αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη έκθεση αεροπλοΐας τέτοιου επιπέδου στην επαρχία του Jiangxi. Σκοπός του ήταν να προωθήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας αεροπλοΐας της Nanchang και να παροτρύνει για περισσότερες εθνικές επενδύσεις στην περιοχή.

Φωτογραφικά credits: China Xinhua Sci-Tech on Twitter



Πηγή: https://www.boredpanda.com/