Η Ινδή  supermodel που κέρδισε το βραβείο της,νεότερης σε ηλικία, Γυναίκας της Χρονιάς για το 2019 στη χώρα της, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα


Το να είσαι supermodel δεν έχει να κάνει μόνο με τη μόδα. Για την Pooja Mor που κέρδισε το βραβείο της "Young Achiver of the Year 2019" στα βραβεία των γυναικών της χρονιάς 2019 της Vogue Ιndia, είναι να δίνεις φωνή σε αυτούς που δεν έχουν φωνή. Στον ευχαριστήριο λόγο της μίλησε έντονα για το βασανισμό και τη γενοκτονία της μεθόδου διαλογισμού Falun Gong στην Κίνα, μια απίθανη ιστορία με θύματα απλούς ανθρώπους. 

https://www.instagram.com/p/B33-D0PAZGs/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/ByOWV-cAVsw/?utm_source=ig_embed

Γεννημένη στο Ahmedabad της Ινδίας, η 25χρονη καλλονή ζει και εργάζεται σήμερα ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη και είναι υπέρμαχος της μεθόδου διαλογισμού Falun Gong που διδάσκει την φιλαλήθεια, την συμπόνια και την ανοχή.

'Εχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για το πόσο σημαντικός είναι ο διαλογισμός για την καριέρα της και πόσο την βοήθησε να μείνει προσγειωμένη και να πατά καλά τα πόδια της στη γη, σε ένα χώρο όπως η μόδα. Ως Ινδή θερωρεί τον διαλογισμό, καθημερινότητα και απαραίτητο για την ευεξία της. Σχετικά με την μέθοδο Falun Gong έχει δηλώσει ότι "είναι μία πολύ όμορφη πρακτική διαλογισμού που με βοηθά να παραμένω ήρεμη και θετική".  

Η Pooja Mor ανέβασε το βίντεο του λόγου της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και αρνήθηκε να τον κατεβάσει όταν το πρακτορείο με το οποίο έχει συμβόλαιο της ζήτησε να μην το χρησιμοποιεί για ακτιβισμό "πολιτικού περιεχομένου". Ενώ δεν σταμάτησε εκεί.

Μίλησε δημόσια για την παράνομη πώληση οργάνων στην Κίνα και κατήγγειλε την Κινεζική κυβέρνηση που "δεν προστατεύει του πολίτες της. Ειδικά πολίτες που ακολουθούν αρχές όπως η φιλαλήθεια, η συμπόνια και η ανοχή". 

Μιλώντας λοιπόν για supermondel που έχουν ακτιβιστική δράση, στην κορυφή της λίστας των ονομάτων αξίζει να μπει το όνομα της Pooja Mor που, μάλιστα, πρόσφατα πήρε το πτυχίο της στο τομέα του Computer Engineering, μία από τις δύσκολες επιστήμες στον τομέα της πληροφορικής.

Τα εύσημα, όμως, που της αποδίδει ο τύπος δεν σταματούν εδώ. Το περιοδικό Αllure την συγχαίρει για το πόσο υπερασπίζεται και προάγει την Ινδική καταγωγή και κουλτούρα της, και όλοι πια , δεν έχουν μάτια παρά μόνο για την όμορφη Ινδή τοπ μόντελ, που είναι πρότυπο νέας γυναίκας που έχει φωνή και μάτια για κάτι που είναι πέρα από τον μικρόκοσμό της. 


https://www.instagram.com/p/B22OXLfApXZ/?utm_source=ig_embed

"Τι έχω πετύχει τελικά στη ζωή μου;" Aναρωτήθηκε με το βραβείο της Vogue ανά χείρας. Και συνέχισε "η πραγματική επιτυχία είναι όταν δεν δουλεύεις μόνο για τον εαυτό σου, αλλά για αυτούς που δεν έχουν φωνή. 'Οταν εργάζεσαι για να δώσεις φως σε ένα μεγαλύτερο σκοπό σε αυτή τη ζωή".

https://www.instagram.com/p/B4Ia68dA5od/

https://www.instagram.com/p/B1DM0mdAN1G/?utm_source=ig_embed

Στην Ινδία με την οικογένειά της 

Δες το βίντεο της Pooja Mor για το spotfun του Elite Model Management σχετικά με παράνομη πώληση οργάνων στην Κίνα

https://www.instagram.com/p/BxfMtvegK-A/?utm_source=ig_embed

Πηγή: Allyou.gr/Ζωή Γκόρου