Εσύ ακόμα να στολίσεις;


Τα Χριστούγεννα σημαίνουν αναβίωση των αξιών, που χάθηκαν κάπου ανάμεσα σε 11 μήνες ανατροπής, ποικιλίας πολυμορφίας. Ο προηγούμενος καιρός σε παρέσυρε, σε έκανε να παγώνεις μέσα σε ένα νοητικό τσουνάμι ή να γεμίζεις φλόγες από τις μικρές σπίθες που άναβε στον δρόμο σου η καθημερινότητα. Και κάπως έτσι φτάνεις στο τέλος του χρόνου, στη στιγμή της λύτρωσης και του απολογισμού.
Μια περίοδος προσφοράς με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται. Από αγάπη και φροντίδα έως υλικά αγαθά, τα Χριστούγεννα ανάβουν τα φώτα για να ξεθολώσουν τον νου σου από εκείνες τις σκοτεινές σκέψεις που σε απομάκρυναν από αυτά ή αυτούς που αγαπούσες.
Πέρα από τα αληθινά και τα άυλα, τα Χριστούγεννα χρειάζονται και τα λίγο πιο επιφανειακά, εκείνα που θα διαμορφώσουν την αύρα σου, ώστε να νοιώσεις λίγο πιο έντονα το εορταστικό πνεύμα. Η διακόσμηση αποτελεί το σημείο αναφοράς που θα γεμίσει την καρδιά σου με λαμπάκια ευτυχίας στην άνετη ατμόσφαιρα του σπιτιού σου. Ποιες είναι λοιπόν οι τάσεις της φετινής χρονιάς;

Χριστούγεννα στη....Σκανδιναβία
Υπάρχουν φήμες πως τα Σκανδιναβικά Χριστούγεννα θα πρωταγωνιστήσουν στην φετινή διακόσμηση. Μια τέτοια εικόνα περιλαμβάνει ξύλο, έλατα, στεφάνια από δέντρο, ρουστίκ φανάρια, στολίδια δέντρου από υφάσματα ή κάλτσες κι αποχρώσεις ασπρόμαυρες, γκρίζες, γήινες. Το σκανδιναβικό κίνημα προωθέι τη λειτουργικότητα και την απλότητα, με σκοπό το design να είναι προσιτό για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Επίσης, αποσκοπεί στη διαμόρφωση μιας ξεκούραστης και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Με πρότυπο τον μοντερνισμό, οι Σκανδιναβοί προβλέπουν ήπια χρώματα και πρωτογενή υλικά, ώστε να επιτρέπουν στον χώρο να "αναπνέει". 
https://www.instagram.com/p/B5sNF78FlVk/
https://www.instagram.com/p/B5r_bB5gndu/
https://www.instagram.com/p/B5r3sXCqb0j/
https://www.instagram.com/p/B5Zqpr_IWn7/
https://www.instagram.com/p/B5lZA7BBqTP/
https://www.instagram.com/p/B5r3L2WH2Ww/

Xριστούγεννα για μινιμαλιστές
Σίγουρα θα γνωρίζεις την έκφραση "less is more". Η απλότητα κι η κομψότητα αποτελούν τάσεις διαχρονικές και στολίζουν ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων. Η αφαιρετικότητα θεωρείται χρυσός κανόνας. Το χρυσό όμως θα ήταν καλό να το αποφύγεις. Προτίμησε έναν λιτό συνδυασμό χρωμάτων και λίγα, διακριτικά στολίδια. Μια μινιμαλιστική Χριστουγεννιάτικη ουτοπία θα βαφόταν μονόχρωμη ή δίχρωμη με ουδέτερους τόνους στην παλέτα της.Άσε τη φαντασία σου να γαληνέψει το πιο οικείο σου τοπίο.
https://www.instagram.com/p/B5h5igElYK2/
https://www.instagram.com/p/B5dFTl6l2Gg/
https://www.instagram.com/p/B5RF6RrHwtr/
https://www.instagram.com/p/B5QE5fDHEmk/
https://www.instagram.com/p/BruwFc0BS1z/
https://www.instagram.com/p/B31M5_lIznl/

Διασκέδαση και πολυχρωμία
Αν οι παραπάνω τάσεις δεν είναι αρκετά fun για εσένα, τότε η τελευταία επιλογή ίσως σου ταιριάζει περισσότερο. Ανακάλυψε τον πιο πρωτότυπο εαυτό σου αναζητώντας πολύχρωμα διακοσμητικά, τα οποία αντανακλούν την έντονη προσωπικότητα σου. Μπορείς να επιλέξεις έναν ανατρεπτικό συνδυασμό χρωμάτων για το δέντρο σου, ακόμα κι αν φαίνεται λίγο... αντιφατικός. Η παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα θα σε ταξιδέψει στα παιδικά σου χρόνια, όταν ακόμη ο Άη Βασίλης ήταν πραγματικότητα και το παραμυθένιο κάστρο σου ήταν ακόμα χιονισμένο.
https://www.instagram.com/p/B5sVJ2yhtVW/
https://www.instagram.com/p/B5scd9BHvXy/
https://www.instagram.com/p/B5sYl9tjqN2/
https://www.instagram.com/p/B5qJzaTgp6W/
https://www.instagram.com/p/B5sc5UJBGie/