Πού τοποθετούν πινέζες στη γαλαζοπράσινη σφαίρα φιλοξενίας;


Εν όψει Χριστουγέννων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχεδιάζουν το επόμενο ταξίδι τους. Άλλοι κυκλώνουν τυχαία μέρη του χάρτη, άλλοι γυρνούν την υδρόγειο σφαίρα μήπως η τύχη τους χαμογελάσει κι αποφασίσει να τους στείλει σε κάποιον εναλλακτικό, εξωτικό-λιγότερο γιορτινό- τόπο. Βέβαια, θα συναντήσεις πάντα και τους πιο παραδοσιακούς, τους λίγο πιο οργανωμένους, εκείνους που για να διαλέξουν τη χώρα που θα αποτελέσει φόντο για την επόμενη φωτογραφία προφίλ τους, θα κάνουν scroll στο Instagram, θα ρωτήσουν φίλους ή θα κοιτάξουν τα σχόλια κάτω από τις εφαρμογές booking. Με τους Millenials ομως τι γίνεται;
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει χείμαρρος πληροφοριών σχετικά με τους ταξιδιωτικούς προορισμούς αυτής της ηλικιακής ομάδας. Κοιτώντας τις πληροφορίες σε παγκόσμια κλίμακα, η Wikipedia δείχνει την σειρά των δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών για κάθε γενιά σε διάταξη από 1-10, με αυτούς να είναι: Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ιταλία, Τουρκία, Μεξικό, Γερμανία, Ταϊλάνδη και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εφημερίδα "The Independent", έχει δημιουργήσει δύο λίστες για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που προτιμούν οι Millenials.

Top 10 προορισμών με ανοδική τάση

-Μπόρα Μπόρα (+24%)
-Άγιος Μαρτίνος (+21%)
-Άσπεν, Κολοράντο (+18%)
-Ντενπασάρ, Ινδονησία (+16%)
-Καχουλούι, Χαβάη (+16%)
Δουβλίνο, Ιρλανδία (+13%)

Top 10 προορισμών με καθοδική τάση

-Φρανκφούρτη, Γερμανία (+17%)
-Μανάγουα, Νικαράγουα (+16%)
-Τορόντο, Καναδάς (+12%)
-Σαντιάγο, Δομινικανή Δημοκρατία (+12%)
-Μπογκοτά, Κολομβία (+11%)

Ωραία όλα αυτά, αλλά πού πηγαίνουν; Ένας νέος γεννημένος κάπου μετά το 1980, θα προτιμήσει να εισπνέει το καυσαέριο της πόλης, να αγναντεύει τους μεγαλοπρεπείς ουρανοξύστες ή πάλι θέλει να ξεφύγει από όλα αυτά; Τα ταξίδια στη φύση σε φέρνουν σε επαφή με την άλλη πλευρά του εαυτού σου, ελευθερώνουν τις ανησυχίες σου, βρίσκουν προορισμό στις αναζητήσεις σου. Η θάλασα ξεπλένει τις πληγές σου κι ας πρώτα, νοιώσεις πως σε καίει στην προσπάθεια της να σε θεραπεύσει. Το βουνό καθαρίζει τη σύγχυση του εγκεφάλου σου, τα κουρασμένα μάτια, το θολωμένο οξυγόνο. Τι θέλουν όμως τελικά οι Millenials;

Oι διακοπές στην πόλη έχουν αυξηθεί κατά 82% από το 2004 και τώρα, 22% από όλες τις παγκόσμιες διακοπές. 
Το 40% σκοπεύει να επισκεφθεί ένα θέρετρο με παραλία μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Το 38% σχεδιάζει να επισκεφθέι μία μητροπολιτική πόλη τους επόμενους 12 μήνες.

Τα ταξίδια στις ΗΠΑ αλλάζουν πάλι τα δεδομένα. Ετοιμάσου να καταρρίψεις την εικόνα του Αμερικανού World-Traveller, που-ψευδώς μάλλον- είχες ως τώρα υιοθετήσει, μιας και τα δεδομένα τους παρουσιάζουν περισσότερο "σπιτόγατους". Παρόλα αυτά, το 1/3 αυτών σχεδιάζει ένα διεθνές ταξίδι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.  Στην άλλη γωνιά αυτού του κόσμου, οι Millenials δέχονται άλλα ερεθίσματα, αντλούν έμπνευση από διαφορετικές πηγές κι έτσι, παρουσιάζουν διαφορές σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νέους της γενιάς τους.

-Ετησίως, το 51% των Millenials επιθυμούν να ταξιδέψουν τόσο σε διεθνείς όσο και σε εγχώριους προορισμούς. Το 42% σχεδιάζει να ταξιδέψει μόνο στο εσωτερικό της χώρας του.
-Το 79% των εγχώριων ταξιδιών των Millenials έλαβε χώρα στις ΗΠΑ
-Μέσα σε 24 μήνες, το 33% σχεδιάζει διεθνή ταξίδια.