Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα


Είναι το πιο δημοφιλές σνακ όλων των εποχών. Και όλων των ηλικιών. Είτε προτιμάς να φας ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης το πρωί, είτε την ώρα του δεκατιανού, είτε ακόμα και στο μεσημεριανό (εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές, το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.

Προσωπικά, δεν μπορώ να φάω μόνο ένα. Για αυτό, επιλέγω να παίρνω (τουλάχιστον) δύο κουλούρια, γιατί, άμα αρχίσω να τα τρώω, δεν μπορώ να σταματήσω. Αλήθεια λέω.

Και, επειδή την αγωνία μου την έχω και την έχεις, ειδικοί διατροφολόγοι σου αποκαλύπτουν πόσες θερμίδες έχει ένα αθώο κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τελευταία στοιχεία, ένα μικρό απλό κουλούρι με λίγο σουσάμι και συνολικό βάρος 25 γρ. σου προσθέτει, κατά μέσο όρο 115 θερμίδες, ενώ ένα μέτριου βάρους (60 γρ.) περίπου 275 θερμίδες.

Τα στοιχεία τα έχεις μπροστά σου. Τώρα, το αν θα παχύνεις είναι μία διαδικασία που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα, με το τι θα το συνοδεύσεις, πόσο γρήγορα ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου και φυσικά το πόσα κουλούρια θα φας.

Πάντως, ένα την ημέρα, μπορείς άφοβα ?