Όχι, δεν μιλάω για Monopoly


Ωραίο να παίζεις παιχνίδια με τους φίλους σου. Σου «ανεβάζουν» την αδρεναλίνη, σε κρατούν ζωντανό, σε κάνουν να θες να περάσεις καλά. Και να κερδίσεις (φυσικά).

Όλοι μας, άλλοι συχνότερα και άλλοι λίγο πιο σπάνια, θέλουμε να παίξουμε για μία, δύο, πέντε, έξι ώρες (βρε, παιδί μου) ένα επιτραπέζιο. Και αυτά τα 3 παιχνίδια είναι το απόλυτο must:

#1 Παλέρμο

«Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο και όλοι κλείνουν τα μάτια τους. Οι δύο Δολοφόνοι ανοίγουν τα μάτια τους και κοιτιούνται μεταξύ τους. Οι Δολοφόνοι κλείνουν τα μάτια τους. Ο φανερός Δολοφόνος σηκώνει το χέρι του (χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους διπλανούς του) και ο Ρουφιάνος ανοίγει τα μάτια του και τον βλέπει. Ο Ρουφιάνος κλείνει τα μάτια του και ο φανερός Δολοφόνος κατεβάζει το χέρι του. Και μια νέα μέρα ξημερώνει στο Παλέρμο και όλοι ανοίγουν τα μάτια τους.»

#2 Παντομίμα

Το διασκεδαστικό και διαχρονικό παιχνίδι που μπορεί να ξεκινήσει για να «ενώσει» παρέες άγνωστες μεταξύ τους -συνήθως σε κάποιο party- και να εξελιχθεί σε πόλεμο! Σίγουρα, όμως ,σου αρέσει. Βασικά του θέματα είναι οι ελληνικές ή ξένες ταινίες, αγαπημένα τραγούδια και catchy εκφράσεις.

#3 Όνομα, Ζώο, Πράγμα

Ένα από τα παιχνίδια, που όταν βαριόμασταν μικρά, οι γονείς, μας έβαζαν να παίξουμε. Έβαζες κάποιον να ξεκινάει την αλφαβήτα, από μέσα του, και τον σταματούσες, όταν εσύ αποφάσιζες. Στο γράμμα που θα σταματούσε ο παίχτης , έπρεπε όσο πιο γρήγορα μπορούσες, να βρεις όνομα, ζώο, πράγμα, επάγγελμα κλπ από αυτό.