Όταν το hashtag #DeleteFacebook γίνεται πραγματικότητα


#DeleteFacebook. Το hashtag που πριν λίγο καιρό είχε γίνει viral, τώρα γίνεται και πραγματικότητα. Μετά το σκάνδαλο του Facebook, όπου είχε αποκαλυφθεί ότι τα δεδομένα των χρηστών είχαν διαρρεύσει στο Cambridge Analytica, πολλοί χρήστες θορυβήθηκαν και εξοργίστηκαν με την πλατφόρμα. Από τότε λοιπόν, μέχρι και σήμερα έχει παρατηρηθεί ακριβώς αυτό που δηλώνει το φημισμένο πλέον, hashtag: χρήστες διαγράφουν την εφαρμογή.

Πριν το σκάνδαλο, προσπαθώντας να διαγράψω οριστικά ένα account για ένα οικογενειακό πρόσωπο, θυμάμαι να δυσκολεύομαι. Τελικά δεν τα κατάφερα και η σελίδα αυτή υπάρχει ακόμη. Μάλιστα συζητώντας με φίλους, στην προσπάθειά τους να διαγράψουν τα προφίλ τους (και πάλι ασχέτως σκανδάλου) δεν τα κατάφεραν ποτέ.

Η διαδικασία τελικά δεν είναι δύσκολη. Το ψάξαμε λοιπόν, και σε περίπτωση που θέλεις να διαγράψεις το προφίλ σου, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω 3 απλά βήματα!

Βήμα #1

Κάνε log in

Συνδέσου στο προφίλ σου στο Facebook από browser είτε από το κινητό, είτε τον υπολογιστή σου. Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να διαγράψεις το προφίλ σου από την εφαρμογή.

Βήμα #2

Μπες στο link https://www.facebook.com/help/delete_account

3stepstodeletefb_1.jpg

Αυτό το link θα σε συνδέσει κατευθείαν στην σελίδα των ρυθμίσεων του FB που θα σε βοηθήσει να διαγράψεις το προφίλ σου. Πάτα πάνω στο section "Delete My Account".

Βήμα #3

Βάλε τους κωδικούς σου

3stepstodeletefb_3.jpg

Βάλε τους κωδικούς σου και κάνε το security check text. Αφού πατήσεις το ΟΚ, θέλει περίπου 90 ημέρες μέχρι το FB να αφαιρέσει όλα σου τα posts, φωτογραφίες και στοιχεία. Μετά τις 90 μέρες θα είσαι Facebook free!

 

Φωτό: Thought Catalog / Unsplash