Εύκολα tips για να αυξήσεις τη… διαδικτυακή σου δημοτικότητα!


Ζούμε στο peak της “digital age” και είτε μας αρέσει, είτε όχι, το να έχουμε καλοστημένα προφίλ στα social media δεν είναι μόνο καλό για το… δικό μας προφίλ, αλλά μέχρι και για το μέλλον μας!

Ενώ, το βρίσκω εξαιρετικά ρηχό το να επιζητούμε likes για να «επιβεβαιώσουμε» την ματαιοδοξία μας, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί πλέον η κοινωνία μας, μας κάνει τελικά να θέλουμε να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω και να βελτιώσουμε την διαδικτυακή μας εικόνα.

Αρκεί μόλις να σκεφτείς, τα τεράστια ποσά που δίνονται σε influencers στο Instagram, οι οποίοι λόγω της δημοτικότητάς τους στην πλατφόρμα (ανάλογα με το πόσους followers ή likes έχουν), πληρώνονται πολλά, για να ποστάρουν απλά μια φωτογραφία τους κρατώντας ένα προϊόν στα χέρια, για να το διαφημίσουν τελικά.

Έχει εξάλλου, αυτή την τρομερή αμεσότητα το Instagram, το οποίο το έχει κάνει και το πιο αγαπημένο μας μέσο, ώστε να προβάλλουμε είτε στιγμές της ζωής μας, είτε την δουλειά μας.

Όλοι αυτοί οι λόγοι τελικά, μας «αναγκάζουν» (ΟΚ, όχι και με το ζόρι!) ή καλύτερα μας παροτρύνουν να αποκτήσουμε μια καλύτερη εικόνα μέσα από τα social media και μας κάνουν να αναζητάμε τελικά το ένα ή δύο ή εκατοντάδες παραπάνω likes σε ένα μας post!

Τι κάνεις λοιπόν, για να αποκτήσεις likes (πραγματικά likes –όχι από πληρωμένους followers) και να δώσεις ένα boost στο προφίλ σου στο Instagram;

#1. Be yourself. Φρόντισε να ανεβάζεις φωτογραφίες που σε εκφράζουν και που αποκαλύπτουν ένα μικρό κομμάτι του εαυτού σου. Οι αυθόρμητες και «πραγματικές» φωτογραφίες, εκτιμώνται πάντα!

#2. Καλό υλικό. Είναι σημαντικό να μην ανεβάζεις την οποιαδήποτε φωτογραφία. Έχε ένα pattern και μια συνοχή σε ότι ανεβάζεις ώστε να έχεις και ένα καλύτερο, συνολικά προφίλ. Για π.χ. είναι καλό να βρεις ένα ωραίο φίλτρο που σου αρέσει και σε αντιπροσωπεύει και να το χρησιμοποιείς σε όλες σου τις φωτογραφίες. Αυτό θα προσφέρει περισσότερα Likes σε όλες σου τις photos.

#3. Επεξεργάσου τις φωτογραφίες. Μην ανεβάζεις φωτογραφίες πριν τις «πειράξεις» λιγάκι. Και δεν αναφέρομαι σε χρήση photoshop, απλά φρόντισε να είναι…. λίγο «φροντισμένες». Πέρνα όλες σου τις φωτογραφίες από το edit (τσέκαρε φωτεινότητα, contrast, αν είναι ευθυγραμμισμένη, αν χρειάζεται crop-άρισμα κτλ.) και ανέβασε την καλύτερη πιθανή version της αρχικής φωτογραφίας που τράβηξες.

#4. Βάλε τα σωστά hashtags. Κέρδισε περισσότερα likes βάζοντας τα κατάλληλα και πιο popular hashtags που θα κερδίσουν περισσότερη επισκεψιμότητα. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να γράφεις και τα σωστά hashtags και να μην ξεφεύγεις από το θέμα. Αν δηλαδή, έχεις ανεβάσει μια φωτογραφία με λουλούδια, μην βάλεις για hashtag #citylife…. Μείνε στο θέμα!

#5. Να είσαι ενεργός/ή. Τo Instagram είναι και αυτό μια μικρή κοινότητα, οπότε είναι σημαντικό να είσαι ενεργός/ή σε αυτό. Τι σημαίνει αυτό; Κάνε like και εσύ σε άλλες φωτογραφίες (ακόμη και σε προφίλ που δεν ακολουθείς), κάνε follow σελίδες ή πρόσωπα που σου εξάπτουν το ενδιαφέρον, άφησε ευγενικά comments. Αντίστοιχα και οι υπόλοιποι χρήστες θα ανταποδώσουν και σε εσένα με τον ίδιο τρόπο!