Πήγαμε στο νέο concept store ΓΕΡΜΑΝΟΣ και σου έχουμε φωτογραφίες, video και εντυπώσεις...


Η αναπόφευκτη και ραγδαία ανάπτυξη του online shopping έχει αλλάξει και τα φυσικά σημεία πώλησης. Και αν δεν το έχει κάνει, θα το κάνει σύντομα παντού. Είναι νομοτελειακό, πια. Την ίδια ώρα που οι αγορές γίνονται με μερικά κλικ, τα "φυσικά" καταστήματα δεν μπορεί να είναι απλώς ένα αράδιασμα κάποιων προϊόντων. Πρέπει πλέον να είναι χώροι στους οποίους βιώνεις μια σχετική εμπειρία που δεν αντικαθίσταται με το online shopping, αλλά είναι συμπληρωματική του ή κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Είναι άλλο να ζεις την εμπειρία, ειδικά της τεχνολογίας, από κοντά, και άλλο να τη φαντάζεσαι από οποιοδήποτε video / φωτογραφία. Διεθνή brands μεταμορφώνουν τα φυσικά τους καταστήματα σε περιοδικά με θεματολογία, σε ζωντανά σημεία έμπνευσης και δημιουργίας, όπου ο virtual και ο πραγματικός κόσμος έρχονται μαζί. Με λίγα λόγια, μπαίνεις, ανακαλύπτεις, ζεις, στα πλαίσια του εφικτού, βέβαια, του χώρου και της θεματολογίας. 
 

Ένα νέο tech concept store στο Mall!

Ακόμα και στην Ελλάδα, σε πολλούς τομείς (και ειδικά στο χώρο της μόδας) τα concept stores έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, με αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Καλή και η μόδα, αλλά η τεχνολογία εκ των πραγμάτων μπορεί να μας δώσει πολύ περισσότερα (ως ζωντανή εμπειρία) σε ένα concept store!

germanos01.jpg

Επισκέφθηκα, λοιπόν, ένα νέο concept store, στο σημείο ακριβώς που θα το ήθελα, στο Mall. Είναι κλασική η περίπτωση να πηγαίνω ως ζευγάρι στο Mall και να τη σκαπουλάρω σε technology stores την ώρα της εξαντλητικής γυναικείας αναζήτησης σε accessories και γυναικεία fashion items, οπότε η άφιξη του νέου concept store ΓΕΡΜΑΝΟΣ εκεί, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Οι πρώτες εντυπώσεις

Καταρχάς, ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Αν αυτός ήταν ο στόχος, νομίζω ότι επιτεύχθηκε. Είναι σημαντικό για ένα concept store, ειδικά τεχνολογικό, να έχει μπροστά την «καινοτομία» στις αξίες του και την «ελκυστικότητα», να μπορεί δηλαδή να σε τραβήξει στον χώρο του. Αλλά πολλές φορές θυσιάζεται η λειτουργικότητα. 

germanos02.jpg

Αυτό που εισέπραξα από την πρώτη μου επίσκεψη εκεί, και θα το δείτε και στο video που ακολουθεί, ήταν ότι η τελευταία δεν θυσιάστηκε καθόλου. Top gadgets, gaming area, music area, αποτελούν ενότητες που μου τράβηξαν την προσοχή και μου θύμισαν μάλιστα το περιβάλλον του website της εταιρίας. Μιλάμε για κάτι πολύ πιο ζωντανό, φυσικό και πραγματικά εμπειρικό, με ανοικτή είσοδο χωρίς βιτρίνες, προβολή καινοτόμων προϊόντων και τη χρήση «live gaming» στα φουτουριστικά pods.
 

Tech Me Up: αυτή την Πέμπτη 15/6

techmeup1.jpg


Μπορείς κι εσύ να το δεις στα εγκαίνιά του - save the date, λοιπόν! Αυτή την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, στις 18:00, θα είμαστε παρόντες σε ένα event που θα έχει εκπλήξεις, μοναδικά δώρα, αλλά και αποκλειστικές προσφορές! Ακόμα, όμως, κι αν δεν καταφέρεις να είσαι εκεί, για ένα ολόκληρο μήνα, το ανανεωμένο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο Mall θα έχει προσφορές, αλλά και εμπειρίες υψηλής τεχνολογίας.

germanos04.jpg

Θα επανέλθουμε, με περισσότερα. Stay tuned για ακόμα περισσότερες retail παρουσιάσεις και φυσικά απόλαυσε το video που ακολουθεί!

{youtube}IAUCXOc8PHM{/youtube}