Οι καλύτερες εφαρμογές για να βλέπεις ταινίες στο iPad, ακόμα και στο κινητό σου.


Υπάρχουν πολλές σελίδες στο διαδίκτυο που μας επιτρέπουν να δούμε την ταινία ή τη σειρά που θέλουμε μέσω streaming. Πώς, όμως, μπορούμε να κάνουμε streaming τα αρχεία που ήδη έχουμε στον σκληρό μας δίσκο απευθείας στο κινητό μας τηλέφωνο ή στο iPad; Μέχρι πρότινος υπήρχε η διαδικασία της αντιγραφής, που δεν ήταν μόνο χρονοβόρα, αλλά δημιουργούσε στον χρήστη ένα επιπλέον βασικό πρόβλημα, αυτό της χωρητικότητας. Ευτυχώς, όμως, η τεχνολογία εξελίσσεται και πλέον υπάρχουν οι κατάλληλες εφαρμογές που μας λύνουν τα χέρια, χωρίς να σπαταλήσουμε χρόνο και χωρίς να ανησυχούμε για τον διαθέσιμο χώρο μας.

Ιδού, λοιπόν, οι 5 καλύτερες εφαρμογές για streaming σε iOS ή Android συσκευές!

1. VLC FOR MOBILE

Πρόκειται για το επίσημο VLC player, από την ομάδα που δημιούργησε την PC έκδοση του λογισμικού. Επιτρέπει στον χρήστη τη δυνατότητα να το συγχρονίσει με μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, όπως το Google Drive, το Dropbox, το Οnedrive, το Box, το iCloud, το iTunes, κάτι που σας διευκολύνει πολύ στη συλλογή ταινιών σας όπου κι αν βρίσκεστε. Υποστηρίζει, επίσης άμεσες λήψεις και streaming μέσω Wi-Fi. Η έκδοση του Android επιτρέπει την πρόσβαση στους κοινόχρηστους φακέλους στο δίκτυό σας χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση, ωστόσο η εφαρμογή σε iOS προαπαιτεί ένα διακομιστή πολυμέσων. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

2. VLC STREAMER

Είναι ουσιαστικά μια εφαρμογή του VLC, την οποία δημιούργησε μια άλλη κατασκευαστική ομάδα. Το VLC Streaming απαιτεί από τον χρήστη να εγκαταστήσει μια ειδική εφαρμογή (Helper) στον υπολογιστή, η οποία χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με την εφαρμογή VLC Streamer στην κινητή συσκευή. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάλυσης και ποιότητας, αν δεν θέλετε να έχετε πολλή πίεση στο Wi-Fi σας. Διατίθεται δωρεάν και για την ad-free έκδοση το κόστος ανέρχεται στα 1,99 δολάρια.

moviesvlcplayer.jpg

 

3. KMPLAYER

Άλλη μία εφαρμογή που συνδέεται με τους λογαριασμούς σας στο Google Drive ή Dropbox, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να μεταδώσετε τις ταινίες από τον προσωπικό σας server, εφόσον διαθέτετε. Εάν δεν έχετε, μπορείτε μέσω του λογισμικού KMP Connect να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας ως πηγή συνεχούς ροής για το tablet ή το τηλέφωνό σας. Η δωρεάν έκδοση δυστυχώς έχει πολλές διαφημίσεις, εκτός και αν πληρώσετε 2,25 δολάρια για την ad-free.

4. PLEX

Η βασική διαφορά του Plex με τις άλλες εφαρμογές είναι ότι δεν χρειάζεται οι συσκευές σας να έχουν το ίδιο Wi-Fi. Επίσης, πρόκειται για μια ακόμη υπηρεσία που προσφέρει το δικό της λογισμικό σε PC, το οποίο κατεβάζετε και εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας. Οι  συσκευές Android και iOS μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω shared media, αλλά και μέσω διαδικτύου. Επιλέγετε ανάμεσα στη δωρεάν έκδοση και σε αυτή με pro χαρακτηριστικά, στην τιμή των 5 δολαρίων.

moviesplex.jpg

 

5. INFUSE PRO 5

Πρόκειται για την κορυφαία εφαρμογή media streaming για iOS και συνεπώς δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση. Το αποκτάτε στα 12,99 δολάρια, ωστόσο η τιμή του είναι δικαιολογημένη, καθώς τα χαρακτηριστικά του είναι άκρως ελκυστικά: Ψάχνει για υπότιτλους αυτόματα, υποστηρίζει πολλές διαφορετικές μορφές και σας επιτρέπει να  συνεχίσετε την προβολή σας από το σημείο που την αφήσατε. Η εφαρμογή μπορεί να έχει ροή πολυμέσων απευθείας από το κοινόχρηστο περιεχόμενό σας σε Mac ή Windows PC. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί με Wi-Fi, με FTP server, καθώς και με ορισμένες εφαρμογές cloud, όπως το Dropbox, το Google Drive και το Οnedrive. Ιδίως εάν βλέπετε πολλές ταινίες και δίνετε σημασία στην ποιότητα και την ταχύτητα, τότε προφανώς είναι ό,τι καλύτερο προσφέρει σήμερα η τεχνολογία.

Πηγή: PhoneArea