Το Euro, τα λουκάνικα και ο Παντελίδης στις πρώτες θέσεις…


Στην εκπνοή του χρόνου, η Google ετοίμασε λίστες με τις πιο δημοφιλείς και τις ταχύτερες αναζητήσεις του 2016 ανά κατηγορία: γεγονότα, ταινίες αλλά και πρόσωπα, καθώς η χρονιά αυτή σηματοδοτήθηκε όχι μόνο από εξαιρετικά σημαντικές απώλειες καλλιτεχνών, όπως του David Bowie και του Prince-μεταξύ πολλών-αλλά και από προσωπικότητες, πολλές εκ των οποίων αμφιλεγόμενες όπως ο Donald Trump.

Κάποιες λίστες έχουν πλάκα, όπως το περίφημο «πώς να» που, για την Ελλάδα βγήκε πρώτο στις αναζητήσεις το «πώς να φτιάξω χωριάτικα λουκάνικα» και δευτερεύον το «πώς να φτιάξω βιογραφικό» (μεγάλη ανατροπή για μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία).

Άλλες λίστες, πάλι, ήταν αναμενόμενες όπως οι πιο συχνές αναζητήσεις διασημοτήτων. Το 2016 έχει ανεπίσημα κηρυχτεί στα social media ως το έτος θανάτου και ο θρήνος για αγαπημένους καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή δεν έμεινε μόνο στο Facebook αλλά μεταφέρθηκε και στη μηχανή αναζήτησης του Google. Πρώτος στις αναζητήσεις ο Παντελής Παντελίδης, δεύτερος ο David Bowie, πέμπτος ο Prince και όγδοος ο Alan Rickman. Οι ενδιάμεσες θέσεις καλύπτονται από πρόσωπα που έχουν απασχολήσει αποκλειστικά τους Έλληνες, όπως ο τραγουδοποιός Γιάννης Χαρούλης (στην 3η θέση), η ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου που έγινε μοναχή (4η θέση), η ανορεξική Νανά Καραγιάννη (7η θέση) και η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη (9η θέση). Από ζωντανούς διεθνείς, οι Έλληνες έψαξαν μόνο το ζεύγος Trump.

Όπως προκύπτει από τις λίστες, το ενδιαφέρον των Ελλήνων αυξήθηκε σημαντικά για αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις όπως το Euro, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Oscar και η Eurovision, αλλά και για το Black Friday που αύξησε το καταναλωτικό μας ενδιαφέρον! Ειδικά το Euro 2016 παίρνει την πρωτιά σε δύο λίστες, με τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις και τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις-γεγονότα.

googleeuro750.jpg

 

Στις σειρές και τα τηλεοπτικά προγράμματα το τουρκικό σήριαλ Kara Sevda είναι στην πρώτη θέση και ακολουθούν η ελληνική σειρά Δίδυμα Φεγγάρια (2η), το παιδικό πρόγραμμα Πέππα το Γουρουνάκι (3η), η σειρά Έλα στη Θέση μου (4η), ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η σειρά Το Νησί που προβλήθηκε σε επανάληψη είναι στην 5η θέση, ψηλότερα από τη νέα παραγωγή του X Factor (6η θέση). Στην λίστα με τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις κινηματογραφικών ταινιών το Deadpool εμφανίζεται πρώτο, ενώ η βασική πεντάδα διαμορφώνεται με Suicide Squad (2η), The Revenant (3η), Inferno (4η) και Batman vs. Superman (5η). Στην υπόλοιπη λίστα ξεχωρίζει το Ένας Άλλος Κόσμος (10η θέση) που βρίσκεται ψηλότερα στις αναζητήσεις από το κατά τα άλλα διεθνώς δημοφιλές Starwars: The force awakens (13η θέση).

googledeadpool750.png

 

Εκτός από τους ανθρώπους, γεγονότα και ταινίες, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι απορίες μας! Η σημαντικότερη που έψαξαν οι Έλληνες ήταν η λατινική φράση Annus horribilis που σημαίνει… φρικτή χρονιά και στη δεύτερη θέση είναι το Brexit, από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα που μας απασχόλησαν.

Όλες οι λίστες που μπορείτε να βρείτε στο Google, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες, είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες. Κάποιες είναι αναμενόμενες και άλλες θα σας εκπλήξουν. Ιδού, λοιπόν,  μερικές αντιπροσωπευτικές λίστες για τη χώρα μας και αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη χρονιά!

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις για το 2016:

1.Euro 2016

2.Pokemon Go

3.Παντελής Παντελίδης

4.Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016

5.Eurovision 2016

6.Public Black Friday

7.David Bowie

8.Kara Sevda

9.Δίδυμα Φεγγάρια

10.Brexit

 

Γεγονότα-Διοργανώσεις:

1.Euro 2016

2.Eurovision 2016

3.Black Friday

4.Ολυμπιακοί Αγώνες Rio 2016

5.Copa America 2016

6.Oscars 2016

7.Καρναβάλι 2016

8.US Elections

9.Τελικός Kυπέλλου 2016

10.Champions League 2016