Επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο της Sharp.


Το 2017 αναμένεται να είναι μια χρονιά-πρόκληση για τα iPhone που γιορτάζουν 10 χρόνια και, συνεπώς, είναι μια καλή ευκαιρία για την εταιρεία να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στη διάσημη συσκευή της. Μια πρώτη σημαντική αλλαγή που έχει ήδη επιβεβαιωθεί είναι η αλλαγή της οθόνης, από LCD τεχνολογία σε OLED. Προ ημερών, μάλιστα, η Nikkei Asian Review ανέφερε ότι το επόμενο iPhone θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, ανάλογα το μέγεθος της οθόνης: 4.7′, 5′ και 5.5′ ίντσες.

Είναι γεγονός ότι η Apple έχει μείνει αρκετά πίσω στον τομέα της οθόνης από άλλες εταιρίες όπως η Samsung,  και θα πρέπει να πραγματοποιήσει αλλαγές εάν θέλει να δει βελτίωση στα έσοδά της. Οι OLED οθόνες θα προσφέρουν στα μοντέλα της βελτιωμένη αντίθεση σε σχέση με τα μέχρι τώρα κινητά της Apple, τα οποία ενσωματώνουν τεχνολογία  LTPS. Επιπλέον, οι OLED οθόνες προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες ευκαμψίας, κάτι που μελλοντικά θα της επιτρέψει να δημιουργήσει μοντέλα με εύκαμπτες οθόνες.

iPhoneOLED750.jpg

 

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο χρόνο, η Foxconn, η οποία συνεργάζεται με την Apple, εξαγόρασε την Sharp για 6.2 δις. Σημειώνεται ότι η Foxconn είναι μία από τις εταιρίες που συμμετέχουν στην κατασκευή του iPhone. Ο διευθυντής της Sharp, Tai Jeng-wu, ο οποίος είναι και στέλεχος της Foxconn, αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Tatung της Ταιβάν και μίλησε στους φοιτητές για τα επόμενα βήματα του ανασχεδιασμού του iPhone. Στην ομιλία του ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την Apple να μετακινηθεί από τις LCD σε OLED οθόνες, προκειμένου να σταματήσει η ύφεση στις πωλήσεις της που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Σημείωσε, συγκεκριμένα, ότι  «Το iPhone πρέπει να εξελιχθεί και να αλλάξει από τις LTPS σε OLED οθόνες. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι OLED οθόνες στα iPhone θα είναι επιτυχία αλλά αν η Apple δεν προχωρήσει και δεν μεταμορφωθεί, δεν θα υπάρχει καινοτομία. Είναι κρίση αλλά και ευκαιρία ταυτόχρονα». 

Για την παραγωγή OLED οθονών για την Apple, η Sharp θα πρέπει να κατασκευάσει νέα εργοστάσια. Ο Tai Jeng-wu αποκάλυψε κατά την ομιλία του ότι ήδη δημιουργείται εργοστάσιο στην Ιαπωνία και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα κατασκευαστεί και στις Η.Π.Α. Η Nikkei Asian Review ανέφερε στο δημοσίευμά της ότι η Apple θα κρατήσει του χρόνου τις LTPS  οθόνες της για τα μοντέλα των 4.7 και 5 ιντσών και θα προσφέρει ένα premium μοντέλο με οθόνη 5.5 ιντσών με OLED τεχνολογία και κυρτή οθόνη. Μένει μόνο να περιμένουμε μέχρι την επόμενη χρονιά για να δούμε εάν αυτή η μετατροπή θα σημάνει και την οικονομική ανάκαμψη της Apple!

Πηγή: Gizmodo, Nikkei Asian Review