Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη νέα δυνατότητα που παρέχει η NASA.


Τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους παγκοσμίως να στείλουν εντελώς δωρεάν το όνομά τους στο φεγγάρι ανακοίνωσε πρόσφατα η NASA, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, "Send Your Name with VIPER".

Η πρωτοβουλία αυτή της NASA σχετίζεται άμεσα με τον στόχο της να καταστήσει τη διαστημική εξερεύνηση σε ένα κοινό ανθρώπινο ταξίδι, βάζοντας το κοινό στις ιστορικές αποστολές της. Η προθεσμία για την υποβολή ονομάτων λήγει στις 15 Μαρτίου και τα ονόματα που θα μαζευτούν θα επισυναφθούν στο VIPER ρόβερ.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας ενδιαφερόμενος είναι να υποβάλει το όνομά του και ένα pin μέσα από την φόρμα που έχει ετοιμάσει η NASA στην ειδική ιστοσελίδα της. Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν και ένα μοναδικό ψηφιακό αναμνηστικό, δηλαδή μια εξατομικευμένη κάρτα επιβίβασης στην αποστολή VIPER.

Μπορείτε να βρείτε την ειδική σελίδα της NASA πατώντας εδώ.

Το VIPER ή αλλιώς το Volatiles Investigating Polar Exploration Rover, είναι το όχημα της NASA που θα εξερευνήσει το Νότιο Πόλο της Σελήνης, με στόχο την κατανόηση του σεληνιακού νερού και του περιβάλλοντος του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Η μεταφορά του VIPER στη Σελήνη έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2024 και αυτό θα ταξιδέψει χάρη στην αποστολή Griffin Mission One της Astrobotic Technologies, η οποία θα εκτοξευθεί από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα. Η αποστολή αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος Artemis, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία μιας σταθερής παρουσίας στη Σελήνη, για την προετοιμασία μελλοντικών αποστολών στον Άρη.