Το Microsoft Copilot αναβαθμίζεται αισθητά και μας καλεί να ξεδιπλώσουμε τις ιδέες μας για να φτιάξουμε μουσική.


Την προσθήκη μιας εντυπωσιακής δυνατότητας στο AI chatbot της ανακοίνωσε η Microsoft, η οποία φέρνει στο Microsoft Copilot χαρακτηριστικά για την παραγωγή μουσικής. Αυτά προέρχονται από την AI πλατφόρμα δημιουργίας μουσικής, Suno.

Η εν λόγω συνεργασία θα επιτρέψει στους χρήστες, ανεξάρτητα από το αν γνωρίζουν από μουσική, να δημιουργούν μοναδικά μουσικά κομμάτια, χρησιμοποιώντας οδηγίες κειμένου για την παραγωγή τους. Οι χρήστες θα μπορούν με άλλα λόγια να εισάγουν απλές εντολές, όπως «Δημιούργησε ένα ροκ κομμάτι» και η εφαρμογή Suno, μέσω του plugin της στο Copilot, θα υλοποιεί την εντολή. Τα κομμάτια που θα έχει τη δυνατότητα να φτιάχνει θα περιλαμβάνουν στίχους, μουσικά όργανα και φωνητικά.

Για τη δημιουργία μουσικής, οι χρήστες θα πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουν τον Microsoft Edge browser, να μπουν στο Copilot, να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους στη Microsoft και να ενεργοποιήσουν το σχετικό plugin. Ωστόσο, σύντομα αναμένεται η διάθεση της εφαρμογής και σε περισσότερους browsers, δίνοντας τη δυνατότητα παραγωγής μουσικής σε εκατομμύρια ακόμη χρήστες, όλων των ηλικιών και background.