Η νέα πλατφόρμα της Meta είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας.


Από χθες σημειώθηκε η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Threads στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τη νέα κοινωνική πλατφόρμα της Meta (μητρικής εταιρίας του Facebook και του Instagram), να πλασάρεται ως ο μεγάλος και άμεσος ανταγωνιστή του X (πρώην Twitter) του Elon Musk.

Η απόφαση της Meta να λανσάρει την εφαρμογή του Threads στους Ευρωπαίους Android και iOS χρήστες έρχεται πολλούς μήνες μετά το αρχικό του λανσάρισμα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, τον περασμένο Ιούλιο. Η μεγάλη καθυστέρηση προέκυψε ως αποτέλεσμα της ανάγκης βαθιάς μελέτης του Ευρωπαϊκού νομικού καθεστώτος ως προς τα δεδομένα των χρηστών.

Το Threads θυμίζει κατά πολύ το Twitter, επιτρέποντας στους χρήστες του αναρτήσεις κειμένου μέχρι 500 χαρακτήρων, καθώς και κοινοποίηση φωτογραφιών και βίντεο με μέγιστη διάρκεια τα 5 λεπτά. Το UI της εφαρμογής είναι μινιμαλιστικό, δίνοντας τη δυνατότητα για like, σχολιασμό, repost και share δημοσιεύσεων, που ονομάζονται threads.

Στην πλατφόρμα βρίσκει κανείς και ένα κεντρικό feed που περιλαμβάνει threads από χρήστες που ακολουθεί ο χρήστης, αλλά και περιεχόμενο που προτείνει ο αλγόριθμος.

Μιλώντας για αυτήν, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι το Threads έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει η επόμενη εφαρμογή που θα φτάσει το 1 δις χρήστες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Για την ώρα, αυτό αριθμεί μέχρι σήμερα πάνω από 141 εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο, αριθμός που με την εισαγωγή της Ευρώπης στο παιχνίδι προβλέπεται να ανέβει με ραγδαίους ρυθμούς. Για την απαραίτητη σύγκριση, το X μετράει πάνω από 530 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.