Έρχεται η νέα λειτουργία Add to Music App.


Μια νέα λειτουργία με τίτλο Add to Music App προσθέτει το TikTok στην εφαρμογή του, η οποία και θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν μουσικά κομμάτια από αυτό σε υπηρεσίες streaming μουσικής καλλιτεχνών. Αρχικά, το Add to Music App του TikTok θα γίνει διαθέσιμο στους χρήστες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με το Spotify, την Apple Music και την Amazon Music. Η λειτουργία αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες αγορές μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι όροι των συμβολαίων του TikTok με τις πλατφόρμες ψηφιακής ροής (DSPs) δεν έχουν για την ώρα γνωστοποιηθεί. Η δυνατότητα προσθήκης ενός τραγουδιού από το TikTok στο Spotify, το Apple Music ή το Amazon Music έχει ως στόχο να αυξήσει την απήχηση του TikTok στους μουσικούς ακροατές, ενώ ταυτόχρονα το TikTok πρόκειται να αξιοποιήσει οικονομικά την ενσωμάτωση με τους DSPs μέσω του προγράμματος μουσικού marketing και διανομής SoundOn για καλλιτέχνες. Έτσι, η λειτουργία Add to Music App πηγαίνει αυτή τη διαδικασία ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας έναν απευθείας σύνδεσμο μεταξύ της ανακάλυψης μουσικής στο TikTok και της «κατανάλωσής» της.

Η λειτουργία αυτή θα είναι ανεξάρτητη από το TikTok Music, μια premium υπηρεσία και εφαρμογή για streaming μουσικής που είναι διαθέσιμη μόνο στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, το Μεξικό και τη Σιγκαπούρη. Η λειτουργία Add to Music App εμφανίζεται ως ένα κουμπί με τίτλο Add Song πλάι από το όνομα ενός κομματιού στο κάτω μέρος ενός βίντεο του TikTok στην ροή For You. Την πρώτη φορά που ένας χρήστης πατάει το κουμπί, επιλέγει την υπηρεσία streaming που προτιμά.

Το κομμάτι θα αποθηκεύεται στη συνέχεια σε μια προεπιλεγμένη λίστα αναπαραγωγής στο Spotify, το Apple Music ή το Amazon Music, ή αλλιώς οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να προσθέσουν το κομμάτι σε μια νέα λίστα αναπαραγωγής ή σε μια υπάρχουσα λίστα αναπαραγωγής. Επιπλέον, οι χρήστες του TikTok μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία «Προσθήκη στην εφαρμογή μουσικής» από τη σελίδα Sound Detail ενός καλλιτέχνη.