Ποια είναι η νέα προσθήκη της streaming πλατφόρμας για τα Premium μέλη της;


Την προσθήκη μιας ολοκαίνουργιας κατηγορίας περιεχομένου ανακοίνωσε το Spotify, κάνοντας ένα τεράστιο και πολύ χρήσιμο άνοιγμα στον κόσμο των audio books. Συγκεκριμένα, η streaming πλατφόρμα πρόσθεσε περισσότερα από 150.000 audio books, τα οποία ωστόσο θα απευθύνονται αποκλειστικά στους Premium συνδρομητές της.

Η πρόσβαση στα βιβλία θα γίνει διαθέσιμη για τα μέλη της υπηρεσίας που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, ενώ οι ΗΠΑ έπονται εντός του 2023. Ως προς το πώς αυτή θα λειτουργήσει, αυτό που έχει γίνει ως τώρα γνωστό είναι ότι κάθε άτομο με προσωπικό Premium πακέτο και οι διαχειριστές των Family και Duo προγραμμάτων θα έχουν στην διάθεση τους 15 ώρες ακρόασης βιβλίων, με τα tokens τους να ανανεώνονται κάθε μήνα. Παράλληλα, για τους ακροατές που ξεπερνούν το μηνιαίο όριο των 15 ωρών, θα είναι διαθέσιμη για αγορά και μια ανανέωση μονάδων που θα προσθέτει 10 επιπλέον ώρες.

Ο κατάλογος βιβλίων που θα γίνει διαθέσιμος στην πλατφόρμα περιέχει το 70% περίπου των best sellers διαφόρων μεγάλων εκδοτικών οίκων, όπως οι Hachette, HarperCollins και Penguin Random House, ενώ ανεξάρτητοι συγγραφείς και εκδότες από όλον τον κόσμο θα μπουν επίσης στο παιχνίδι.

Τα audio books θα μπορούν να εντοπιστούν εύκολα μέσα από την αναζήτηση, ενώ προτάσσεις θα εμφανίζονται και στο βασικό feed της εφαρμογής. Το Spotify θα αποκτήσει φυσικά και μια ειδική ενότητα για τη νέα κατηγορία περιεχομένου, όπου οι χρήστες θα μπορούν να βρουν προτάσεις βιβλίων στα μέτρα τους.

Η offline ακρόαση των βιβλίων θα είναι επίσης διαθέσιμη – ό,τι πρέπει για ταξίδια – ενώ , ενώ η αυτόματη λειτουργία σελιδοδείκτη θα διασφαλίζει ότι δεν θα χάνετε ποτέ το σημείο στο οποίο βρισκόσασταν. Επιπλέον, θα υποστηρίζεται και ο χρονοδιακόπτης ύπνου που υπάρχει ήδη στα podcasts.

Ως προς το πότε και αν θα δούμε την προσθήκη audio books στην Ελλάδα, αυτό παραμένει για την ώρα μυστήριο. Όσο ζούμε όμως, ελπίζουμε.