Πώς αιτιολόγησε την επιβολή συνδρομής στο κοινωνικό μέσο ο μεγιστάνας των Tesla και SpaceX;


Την πιθανότητα επιβολής συνδρομής για τους χρήστες του X/Twitter επαναφέρει στο προσκήνιο ο Elon Musk, φέρνοντας όπως ήταν αναμενόμενο τα πάνω κάτω στον κόσμο των κοινωνικών μέσων.

Ο μεγιστάνας των Tesla και SpaceX προχώρησε στη σχετική δήλωση στο πλαίσιο ενός panel όπου συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι σταδιακά θα προχωρήσει σε μια μικρή μηνιαία χρέωση των χρηστών. Αυτή θα είναι χαμηλότερη από την premium συνδρομή που έχει ήδη εφαρμοστεί στην πλατφόρμα, η οποία κοστίζει €9.92/ μήνα ή €104.16 ετησίως.

Ως βασική αιτία για την εν λόγω εξέλιξη, ο Musk ανέφερε πως αυτή δεν είναι άλλη από την ανάγκη για ξεσκαρτάρισμα στα bots εντός του κοινωνικού δικτύου, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. «O λόγος που θα προχωρήσουμε σε αυτή τη χαμηλή μηνιαία χρέωση για τη χρήση του Χ είναι επειδή είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να καταπολεμήσουμε τα bots. Τα bots κοστίζουν γύρω στα $0.25 δολάρια αλλά αν κάποιος έπρεπε να πληρώσει μερικά δολάρια ή ένα ελάχιστο ποσό, τότε ο αντίκτυπος στο κόστος των bots θα ήταν υψηλός και θα έπρεπε να βρίσκει κανείς νέο σύστημα πληρωμής με κάθε νέο bot», ανέφερε ο Musk.

Ο ίδιος συνέχισε: «Επίσης θα επιβάλουμε χαμηλότερη τιμή... Και είναι κατά τη γνώμη μου ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των τεράστιων στρατιών των bots. Επειδή όσο θα εξελίσσεται η ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη) θα μπορεί να ξεπερνάει τα Captcha πολύ γρηγορότερα από τους ανθρώπους».

Το ακριβές ποσό της γενικής συνδρομής στο X δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, σύμφωνα με τον Musk θα είναι ωστόσο χαμηλό και προσιτό. Η εξέλιξη αυτή θα έχει σίγουρα ως αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών του μέσου, αυτό σημαίνει ωστόσο ότι δεν θα είναι λίγοι και οι χρήστες που θα το εγκαταλείψουν μια για πάντα θέλοντας να αποφύγουν το κόστος του. Ερωτήματα γεννούνται επιπλέον και ως προς το ενδεχόμενο η απόφαση αυτή του Musk να δημιουργήσει ένα εφέ ντόμινο και στα άλλα δημοφιλή κοινωνικά μέσα. Για να δούμε…