Υπάρχει πιθανότητα να δούμε συνδρομές στα δημοφιλή κοινωνικά μέσα στην Ευρώπη;


Το ενδεχόμενο να δούμε προσεχώς συνδρομές Facebook και Instagram σε ευρωπαϊκό έδαφος φαίνεται πως εξετάζει αυτό το διάστημα η Meta, εξαιτίας της μεγάλης της νομικής διαμάχης με την EE που μαίνεται εδώ και αρκετό καιρό και σχετίζεται με το διαφημιστικό περιεχόμενο στις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η Meta εξετάζει το ενδεχόμενο να μας κάνει να πληρώνουμε συνδρομές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της, με στόχο να καθησυχάσει τις ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την προστασία των δεδομένων και τις διαφημίσεις που παρουσιάζονται σε αυτά. Η τιμή που θα μπορούσαν να λάβουν οι εν λόγω συνδρομές παραμένει άγνωστη, σίγουρα όμως θα φέρει τα πάνω κάτω ως προς το πώς χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά μέσα. Παράλληλα, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ούτε για την ημερομηνία κυκλοφορίας τους, αφού η ιδέα εφαρμογής τους βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση.

Η εταιρία που ίδρυσε ο Mark Zuckerberg αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα με το νομικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που ευθύνεται μάλιστα για το ότι δεν έχει λανσάρει ακόμη το Threads στις χώρες της. Τα προβλήματα σχετίζονται κατά κύριο λόγο με ζητήματα όπως το GDPR, για τη μη εφαρμογή του οποίου η Meta έχει δεχθεί υπέρογκα πρόστιμα.

Στο πλαίσιο συμμόρφωσης με αυτό, η Meta έχει προσθέσει την επιλογή για αφαίρεση των χρηστών που το επιθυμούν από τις στοχευμένες διαφημίσεις της εταιρίας. Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν τα επι πληρωμή Facebook και Instagram θα λειτουργούν χωρίς διαφημίσεις.