Η Meta φαίνεται πως υποκύπτει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία “Digital Services Act“


Τη συμμόρφωσή της με την νομοθεσία Digital Services Act (DSA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε η Meta, η οποία και πρόκειται να προσφέρει προσεχώς περισσότερες επιλογές στους χρήστες της που δεν επιθυμούν να βλέπουν περιεχόμενο στις πλατφόρμες της βάσει του τι θέλει να εμφανίζει πρώτα ο αλγόριθμος.

Έτσι, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Meta, οι Ευρωπαίοι χρήστες των Instagram και Facebook θα βλέπουν τα Reels, Stories αλλά και το Search με χρονολογική σειρά (chronological feed), μόνο από άτομα που ακολουθούν, από τα νεότερα προς τα παλαιότερα posts.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα αναζήτησης των χρηστών στις χώρες της Ε.Ε. δεν θα εμφανίζονται εξατομικευμένα βάσει της προηγούμενης δραστηριότητάς τους και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, μια αλλαγή που θα δούμε να εφαρμόζεται από τα τέλη Αυγούστου.

Το Digital Services Act είχε ανακοινωθεί από την Κομισιόν τον περασμένο Απρίλιο στα πλαίσια ενίσχυσης της διαφάνειας, του περιορισμού των διαφημίσεων και της ενδυνάμωσης των χρηστών των κοινωνικών μέσων. Στόχος της είναι η εξυγίανση της χρήσης των social media, δημιουργώντας ένα νομικό καθεστώς προστασίας.