Καθώς η Meta ετοιμάζει να κυκλοφορήσει το νέο Llama 2.


Έτοιμο να προσθέσει σήμανση στο περιεχόμενο που έχει κατασκευαστεί από μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης είναι το Instagram, σε μια προσπάθεια προστασίας των χρηστών του κοινωνικού μέσου από την εξαπάτηση στην οποία θα μπορούσε δυνητικά να οδηγηθεί. Όλα αυτά, ενώ δεν βρισκόμαστε καθόλου μακριά από την κυκλοφορία generative AI εργαλείων, βασισμένων στο μοντέλο Llama 2 της Meta, με την εταιρία να εργάζεται σε διάφορα τέτοια χαρακτηριστικά και για το ίδιο το Instagram.

Ένα από τα generative AI χαρακτηριστικά που θα προσθέσει, λοιπόν, θα είναι μια ειδική σήμανση για το περιεχόμενο που θα προκύπτει από την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. Η νέα ετικέτα ανακαλύφθηκε από τον μηχανικό Alessandro Paluzzi, που tease-άρει συχνά διάφορα ακυκλοφόρητα χαρακτηριστικά των εφαρμογών της Meta. Συγκεκριμένα ο Paluzzi ανάρτησε ένα screenshot που έδειχνε εντός της εφαρμογής του Insta πώς αυτή θα είναι.

Δείτε το screenshot με την ΑΙ ετικέτα του Instagram:

Η εν λόγω κίνηση από τη Meta έρχεται μαζί με αντίστοιχες των Google και Microsoft, οι οποίες και προσπαθούν να βοηθήσουν τους χρήστες να ξεχωρίζουν το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη. Όλα αυτά, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο πληθαίνουν οι συζητήσεις για τη δημιουργία αυστηρού νομοθετικού πλαισίου γύρω από τη χρήση της ΑΙ, που θα μπορούσε σύντομα να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία.