Το νέο Action κουμπί αλλάζει τα πάντα στο δημοφιλές smartphone


Έχει γίνει εδώ και καιρό γνωστό πως ο διακόπτης σίγασης που υπάρχει στα τωρινά μοντέλα iPhone πρόκειται να αντικατασταθεί στα επερχόμενα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Αυτό που μαθαίνουμε λοιπόν σήμερα είναι ότι ο εν λόγω διακόπτης αναμένεται να δώσει τη θέση του σε ένα νέο Action κουμπί στο δημοφιλές smartphone, η λειτουργία του οποίου θα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη.

Τις φήμες που κυκλοφορούσαν για μέρες επιβεβαίωσε η ίδια η Apple, μέσα από την κυκλοφορία της νεότερης development beta έκδοσης του iOS 17. Στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος φανερώθηκαν πληροφορίες που αποκαλύπτουν ακριβώς τι θα μπορεί να κάνει το νέο κουμπί των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Τι ακριβώς θα μπορεί να κάνει το νέο Action κουμπί των iPhone 15 Pro

Έλεγχος προσβασιμότητας

Το κουμπί θα επιτρέπει κατά πάσα πιθανότητα την άμεση ενεργοποίηση λειτουργιών όπως τα VoiceOver, Zoom, AssistiveTouch και άλλα.

Συντομεύσεις

Το κουμπί θα επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν οποιαδήποτε συντόμευση έχουν δημιουργήσει μόνοι ή κατεβάσει από την σχετική εφαρμογή, όπως η αναπαραγωγή μουσικής, η αποστολή μηνύματος και άλλα.

Αθόρυβη λειτουργία

Όπως και τώρα, έτσι και με το νέο κουμπί, η επιλογή θα επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν την αθόρυβη λειτουργία με ένα πάτημα του πλήκτρου.

Κάμερα

Αυτή η επιλογή πιθανόν θα επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν άμεσα την κάμερας ή και να τραβούν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με ένα απλό πάτημα του κουμπιού.

Focus

Αυτή η επιλογή πιθανότατα θα επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν μια λειτουργία εστίασης προσοχής.

Μετάφραση

Η επιλογή θα επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν την εφαρμογή Translate μετάφραση κειμένου με ένα απλό πάτημα του κουμπιού.

Φωνητικά Memos

Αυτή η επιλογή μάλλον θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν και να σταματούν την εγγραφή μιας φωνητικής σημείωσης μέσα από τη σχετική εφαρμογή του iPhone.

Φακός

Οι χρήστες θα ενεργοποιούν ή θα απενεργοποιούν άμεσα τον φακό με ένα πάτημα του κουμπιού.

Μεγεθυντικός φακός

Η επιλογή θα επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν την κάμερα του iPhone τους ως μεγεθυντικό φακό.

Περισσότερες πληροφορίες τον Σεπτέμβριο, όταν και θα δούμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του iPhone 15 Pro.