Το Model A της Alef Aeronautics φιλοδοξεί να βρίσκεται στον αέρα μέχρι το 2025


Το Model A της Alef Aeronautics έγινε και επίσημα το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο που λαμβάνει άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκινώντας άμεσα τις δοκιμαστικές πτήσεις που θα του επιτρέψουν αν όλα πάνε καλά να βγει στην παραγωγή σε λίγα χρόνια.

Η Alef Aeronautics είναι μια startup εταιρία, που έχει λάβει χρηματοδότηση μεταξύ άλλων και από τη SpaceX του Elon Musk και στοχεύει να κατασκευάσει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα φέρει στο παρόν το μέλλον που κάποτε είχαμε φανταστεί για την ανθρωπότητα. Φυσικά το Model A έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στις υπάρχουσες αστικές υποδομές για οδήγηση και στάθμευση, ενώ διαθέτει και τη δυνατότητα να απογειωθεί τόσο κάθετα όσο και οριζόντια.

Με το Model A μπορούν να μετακινηθούν δύο άτομα, ενώ ως αμάξι θα διαθέτει αυτονομία για περίπου 320 χιλιόμετρα για οδήγηση στο έδαφος και περίπου 177 χιλιόμετρα στον αέρα. Η τιμή του ξεκινά από τα $300,000, με την Alef Aeronautics να δέχεται ήδη προπαραγγελίες με μια κατάθεση των $150.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Jim Dukhovny, οι πρώτοι πελάτες αυτής θα μπορούν να περιμένουν τα ιπτάμενα αυτοκίνητά τους μέχρι το 2025, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε για την ώρα πότε και αν το αμάξι θα λάβει την άδεια πτήσεων και επίσημα, πέρα από το πιλοτικό κομμάτι.